Каракачанов: България се управлява от безгръбначни същества, за тях е важно да ги потупат по рамото от Брюксел или посолството

0
15

 

  • Службите ни за сигурност са пробити от собствените ни политици
  • Министерството на отбраната се е превърнало в пропагандна трибуна, която говори само за война, коментира бившият военен министър
  • Когато си папагал и изпълняваш чужди поръчки, ти не четеш българската история и не се учиш от нея, а историята показва, че който не храни своята армия, храни чужда армия

 

„Не получаваме никакъв Шенген, защото транспортните ни фирми продължават да носят загуби. Сухопътният Шенген е затворен за България. За сметка на това ние поемаме ангажимент да връщаме обратно в България всички онези нелегални мигранти, които са преминали и са се регистрирали у нас като нелегални мигранти, и впоследствие са избягали за някоя държава в Западна Европа. И Денков, и Габриел се опитаха да мажат и да лъжат. България се управлява от безгръбначни същества, за които потупването по рамото от Брюксел или от някое друго посолство е по-важно, отколкото интереса на България“.

Това коментира бившият министър на отбраната Красимир Каракачанов в студиото на Bulgaria ON AIR.

По думите му България се задължава в рамките на 24 часа да приема мигранти, след като бъде поискано от някоя държава да ги върне обратно у нас. Той посочи и че сме длъжни да издадем виза и на придружителите им.

На въпрос ще се стигне ли до ротация, Каракачанов отговори положително. Според него сглобката е настанена по външнополитически интереси.

„Във всички тези спорове на министри не виждам нещо принципно. Борба за власт е, не е за принципи, нито за национални интереси“, заяви Каракачанов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той е на мнение, че светът става все по несигурен – заплахите се увеличават, а ние нямаме военен резерв.

„Ако стане нещо и се наложи да мобилизираме хора, те нямат военна подготовка. Наборната казарма беше отменена 2008 г. Трябва да подготвим населението за защита на страната. Когато си папагал и изпълняваш чужди поръчки, ти не четеш българската история и не се учиш от нея, а историята показва, че който не храни своята армия, храни чужда армия. За 100 млн. лв. може да възстановим сградния фонд. Ако искаш да имаш държава, трябва да я пазиш“, подчерта бившият министър на отбраната.

По думите му органът на Министерството на отбраната се е превърнал в пропагандна трибуна, която говори само за война.

„Не може армията да бъде изтривалка само когато имаш нужда от нея. На хората не им липсва патриотизъм и желание да защитават страната си. Не е виновна путинската пропаганда. Хибридната война е част от войната. Крайно време е да спрем да си играем със службите за сигурност и с армията за пропагандни цели. Службите ни са пробити от собствените ни политици, които искат службите да бъдат техен политически инструмент, който да преследва политическите им противници или да обслужва интересите на приятелски фирми. Много от служителите напускат, а други са демотивирани“, коментира Каракачанов.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here