Пловдивският съд прекрати делото „Дебора“ заради грешки на прокуратурата

0
11

 

Районният съд в Пловдив даде ход на разпоредителното заседание по процеса срещу 26-годишния Георги Георгиев за жестокото нападение над 19-годишната Дебора Михайлова в Стара Загора. След тричасови дебати в съдебната зала магистратите върнаха делото на прокуратурата, като мотивираха решението си с открити съществени процесуални нарушения в обвинителния акт.

До месец държавното обвинение в Стара Загора трябва да отстрани пропуските в обвинителния акт и отново да го внесе в съда в Пловдив.

„Съдът прекрати съдебното производство и върна делото на прокуратурата заради процесуални нарушения“. Това заяви един от адвокатите на 26-годишния Георги Георгиев – Петко Кънев, след дълго продължилото разпоредително заседание, което протече при закрити врати. Според магистратите обвинителният акт за нанесените травми на Дебора Михайлова не е бил ясно формулиран и не се разбирало за какви действия старозагорецът е привлечен към отговорност. Той остава в ареста, но определението за това подлежи на обжалване в 7-дневен срок и той ще може да направи нов опит да излезе на свобода пред Окръжния съд.

В хода на заседанието защитата на Георгиев поиска делото да бъде върнато заради твърденията на прокуратурата, че той се е заканвал с убийство на Дебора Михайлова. „Съдът отхвърли тези искания, но откри несъответствия в обвинителния акт и го връща, за да бъде поправен“, каза адвокатът на момичето Симеон Даскалов. По думите му няма причина делото да се връща в Стара Загора и най-вероятно отново ще се гледа в Пловдив, както реши ВКС.

Дебора и Георги категорично отказаха да коментират процеса на излизане от съдебната зала. Старозагорските прокурорки Десислава Калайджиева Ивелина Косева също бяха обрани в думите си, като посочиха, че държавното обвинение не е решило дали да протестира решението.

Източник: Гласове

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here