Радев: Някои още ги боли, че при моите правителства не можеха да си разиграват схемите

0
32

 

Конституцията беше брутално погазена, подчерта президентът

 

Някои хора още ги боли, че по времето на моите правителства не можеха да си разиграват схемите. Това каза президентът Румен Радев по време на посещението си във Видин. Повод за думите му беше по-ранно изказване на Бойко Борисов, което гласи, че „министрите в служебните правителства са били пешки“, предаде „Фокус“.

„По време на служебните правителства не се допускаха крупни злоупотреби. По силата на Конституцията аз просто бях длъжен да назначавам министри с мой указ. Мисля, че някои хора не са чели още Конституцията.“

Според президента имаме проблем с демократичността в България и промяната на Конституцията. „Беше брутално погазена“, допълни Радев.

„Народното събрание е върховният орган в една парламентарна република, но това, че си на власт не значи, че можеш да правиш каквото си искаш“ посочи държавният глава.

„Оттук нататък всяко конституционно мнозинство, всяка безпринципна и паянтова сглоба може да променят Конституцията. С моето вето давам шанс на мнозинството да покаже, че може да работи без да погазва основополагащи принципи. Настървението за спешна промяна на конституцията с фокус съдебна реформа и ограничаване правомощията на главния прокурор – тези промени не се случиха“, каза още Румен Радев.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here