Украинското военно ръководство е съгласувало действията си с НАТО

0
11

 

„Подготвяме координирано отблъскване на врага“, съобщи украинският военен министър

 

Министърът на отбраната на Украйна Рустем Умеров и новоназначеният главнокомандващ на украинските въоръжени сили Олександър Сирски са обсъдили военните планове на Киев за 2024 г. с главнокомандващия силите на НАТО в Европа генерал Кристофър Каволи и с командващия на Групата за подпомагане на сигурността на Украйна генерал-лейтенант Антонио Агуто.

Това става ясно от фейсбук страницата на Умеров, който уточнява, че са имали „ясен и съдържателен разговор“ с двамата НАТО-вски генерали.

„Главнокомандващият обяви приоритетите. Сред тях са оптимизиране на структурата на въоръжените сили, подобряване на качеството на обучението на нашите военни, допълнително окомплектоване на съществуващите бригади и създаване на нови, осигуряване на редовни нужди от въоръжение и техника“, пише още Умеров.

Страните обсъдиха също така нуждата на Украйна от повече оборудване за радиоелектронна борба, за да могат да се справят с руските безпилотни самолети, както и значението на ротацията на бойците на фронтовата линия, пише украинският военен министър, без да представя подробности.

Умеров е публикувал и информация за посещението му, заедно със Сирски, на командните постове на Оперативно-тактическа група „Донецк“. Авдиевка, Купянск, Лиман са изключително важни посоки, върху които е насочено цялото ни внимание, отбелязва той.

„Вече работим по заявките – укрепваме позициите си, оборудваме единици, укрепваме с дронове и EW оборудване. Работим като единен координиран механизъм. Подготвяме координирано отблъскване на врага“, пише украинският военен министър.

https://www.facebook.com/rustemumerov.ua/posts/794727722475570?ref=embed_post

BIG5

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here