Еврокомисарят по правосъдие Дидие Рейндерс на двудневно посещение у нас

0
14

 

Министър-председателят Николай Денков ще приеме еврокомисаря по правосъдие Дидие Рейндерс, който идва на двудневно посещение в България. Двамата ще разговарят по въпроси от европейския дневен ред и темата за върховенството на закона.

Освен с премиера, еврокомисарят по правосъдие ще се срещне с вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел, с министрите на финансите Асен Василев и на икономиката Богдан Богданов. Дидие Рейндерс ще обсъди с властите в София върховенството на закона и специфичните препоръки към страната ни в миналогодишния доклад, предава БНР.

Ще бъдат дискутирани Плана на България за възстановяване и устойчивост, подкрепата за Украйна, правата на потребителите, както и директивите за пакетните туристически пътувания и потребителските спорове.

Утре Дидие Рейндерс ще се срещне с министъра на правосъдието Атанас Славов, с когото ще обсъдят промените в Конституцията и реформите в съдебната система. Еврокомисарят ще разговаря с председателя на Конституционния съд Павлина Панова и ще проведе дискусия със студенти в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here