Борисов: Отдалечаваме се от ротацията

0
15

 

Много сме далече от ротацията. Това каза пред журналисти в кулоарите на Народното събрание лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Не сме се срещали от доста време. Решението е, каквото се разберат Денков и Габриел“, каза Борисов.

„Нашите депутати не са пионки и пешки, за да гласуват по някакъв начин. Когато дойдат Денков и Габриел и ни убедят, че трябва да гласуваме, ще гласуваме. Доколкото знам те са заедно в Мюнхен и ще използват времето, за да си говорят, правят си анализи. Ние не участваме в това“, добави Борисов.

„Една некоалиция изисква много високо ниво на политическа култура. Когато си назначен с подписите на двама души, когато си получил толкова подкрепа, логично е да информираш за решенията си партията. Една такава система работи по друг начин. В момента всички министри са техни, както и 2/3 от областните управители. Ако мислят, че с 30 депутати от ПП ще продължи това да се случи, нашите депутати няма да са съгласни“, добави Борисов.

„Не можем да подкрепяме корупционни схеми. Това съм казал за спортното министерство. Вчера гледах един гръцки бизнесмен, който обясняваше на какъв натиск е бил подложен. Не чух обяснение. Когато нещо се случваше в България, всички въпроси бяха към мен. България ни е мила, направих огромни компромиси, но трябва да има някаква култура на управление“, заяви Борисов.

„В момента сме оставили едни хора да се учат да управляват. Нито се строи, нито се прави нещо. Пълен застой във всичко. Само си мислят едни розови фрази. Паднах от власт в името на страната. При всички случаи сега е по-добре, отколкото беше“, коментира Борисов.

„Какво ще стане, ако не гласуваме оставката на Денков? Трябва да забрави егото си. Това какво ще стане, зависи от депутатите. Денков лично мене ме плашеше с оставка заради „Лукойл“. И нищо от това не се случи. А милиарди отидоха при Путин“, допълни още Борисов.

„Асен Василев беше единственият възможен финансов министър от тази. Това, което забелязвам през последните седмици, е страховит приятелски огън по Асен Василев“, каза Борисов.

източник: Труд

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here