Въпреки забраната, в София се проведе „Луковмарш“

0
11

 

БСП с остра позиция срещу „Луковмарш“: Възхвалата на ген. Луков е бомба със закъснител

 

Въпреки забраните, в София се проведе шествието „Луковмарш“. Около 15.00 часа младежи, облечени предимно в черно, започнаха да се събират на площад „Света Неделя“.

Шествието потегли по ул. „Алабин“ и „Граф Игнатиев“, премина по бул. „Патриарх Евтимий“ и „Витоша“ се върнаха на началната си точка. Част от участниците носеха портретите на български военни, политици и интелектуалци, които са били убити от комунистите след 9 септември 1944 г. Събралите се скандираха: „Забранен, но не забравен“ и „Всички комунисти в затвора“.

Припомняме, че през вчерашния ден Столична община категорично забрани провеждането на шествието. От общината предупредиха, че ако все пак има демонстрация, ще се издаде заповед за прекратяването ѝ.

Реакция срещу „Луковмарш“ бе отправена и от партиите от управляващото мнозинство. Те категорично се обявиха „против“ провеждането на демонстрацията.

През вчерашния ден и кметът на София излезе с позиция, в която заяви, че няма разрешение за провеждането на „Луковмарш“, а всеки опит за „провеждане на събития, застрашаващи социалния мир, достойнството на граждани и общочовешките ценности ще среща отказ“.

БСП излезе с остра позиция срещу провеждащото се днес в столицата шествие „Луковмарш“. От левицата заявяват, че демонстрацията е „бомба със закъснител“, който символизира неофашизма в България.

БСП критикува партиите, обявили се срещу „Луковмарш, както и градоначалникът Васил Терзиев, заради това, че отказвали да признаят, че в България е имало фашизъм по време на Втората световна война.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here