Румен Петков в Москва: Без Русия демократичен и силен Европейски съюз е невъзможен

0
12

 

Европейският съюз се държи като колония на Съединените щати. А ние искаме силен Европейски съюз, който да защитава демокрацията, свободите и правата, икономическата и социална сигурност и безопасността на Европа. А всичко това, без Русия е невъзможно.

Това заяви в Москва председателят на АБВ Румен Петков в рамките на Форума на поддръжниците за борба с със съвременните практики на неоколониализма „За свободата на нациите“.

Петков отбеляза безпрецедентния днес натиск върху медиите, медийното затъмнение и удара по свободата на словото.

„Европа днес не отказва правота на позиции, а забранява позиции. Европа не вади аргументи за защита на позиции, а забранява позиции. Изцяло в услуга на определени виждания на нашите задокеански партньори. От всичко това всъщност губи европейската свобода, европейските права на гражданите“.

Румен Петков подчерта особената актуалност на политически практики, които са в пълен разрез с интереса на гражданите.

„Колониални държави днес няма, но неоколониална политика в уродливи измерения – и в Африка, и в Европа, с пълна сила. Политиката на износ на демокрация в наши дни е с впечатляващ размах. Политиката на санкции – 63 години санкции срещу Куба, през хиляди санкции срещу Русия, до санкции срещу китайски компании, от които, в крайна сметка, губи Европа. Цветните революции, които се оказаха инструмент за разрушаване на общества и държави и в крайна сметка – за икономически грабеж“.

Няколко са основните инструменти на неоколониализма – удар върху медиите и свободата на словото, вмешателство в образователните програми и вулгарно пренаписване на историята на определени общества и държави, вулгарна намеса във вътрешните работи на отделни страни, каза в заключение Румен Петков

Лидерът на АБВ Румен Петков, зам.-председателят на партията Владимир Маринов и Румен Петков, член на Гражданския съвет, са в Москва по покана на най-голямата руската парламентарно представена партия „Единна Русия“. В рамките на Форума на поддръжниците за борба с със съвременните практики на неоколониализма „За свободата на нациите“ те представят декларации в различни тематични панели.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here