Украйна атакува с дронове пет области в Русия

0
11

 

Атаките са били във Воронеж, Курск, Людиново, в Белгородска и Брянска области

Покривът на частна къща във Воронеж е повреден от останките на дрон, но няма жертви, каза губернаторът Александър Гусев, цитиран от РИА новости.

Два украински дрона са били унищожени при подхода към Воронеж.

„Според актуализирани данни от Министерството на извънредните ситуации останките от дрон са повредили покрива на частна къща в града. Няма ранени. Ще помогнем с ремонта възможно най-скоро“, написа Гусев канала си в Telegram.

Системите за противовъздушна отбрана свалиха четири дрона над Людиновски район на Калужка област, съобщи губернаторът Владислав Шапша.

„Тази нощ четири безпилотни летателни апарата бяха свалени от системите за противовъздушна отбрана в квартал Людиново“, написа той в канала си в Telegram.

Според оперативните екипи, работещи на място, няма пострадали и разрушена инфраструктура, допълни областният управител.

Системата за противовъздушна отбрана свали два украински БПЛА в Белгородска област, по предварителни данни няма жертви и разрушения.

Това съобщи губернатора на Белгородска обаст Вячеслав Гладков в своя канал в Telegram.

„В градския район Губкински нашата система за противовъздушна отбрана е работила – два самолетни БЛА са свалени в района на село Вислая Дубрава. Оперативни служби изясняват информация за последствията на място. По предварителни данни няма пострадали и разрушения“, се казва в съобщението, цитирано от ТАСС.

Системите за противовъздушна отбрана са свалили 18 безпилотни летателни апарата в Брянска област, написа губернаторът Александър Богомаз в канала си в Telegram.

„Пет безпилотни летателни апарата са унищожени над Погарски, Клинцовски и Брянски райони от силите за противовъздушна отбрана на руското министерство на отбраната“, пише той.

Той добави, че на място работят спешни екипи, няма пострадали и разрушения.

Един дрон е свален и над Курск.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here