Бойко Рашков намекна, че Борислав Сарафов е вземал подкупи в ресторанта „Осемте джуджета“

0
10

 

Без протекция от високо нито Пепи Еврото, нито Нотариуса е имало как да съществуват. „С. и Р.“ получавали крупни суми в „Осемте джуджета“ – от по 20 хиляди, 30 хиляди до 100 хиляди лева. Това заяви в предаването „На фокус“ по NOVA бившият вътрешен министър и настоящ депутат от ПП-ДБ Бойко Рашков. 

По думите на Рашков в момента С. е на висока държавна позиция, но уточни дали зад инициала стои Борислав Сарафов. Във всеки случай бившият вътрешен министър заяви, че „рибата се вмирисва откъм главата“.

Бойко Рашков разказа и за случай на образувано досъдебно производство от един млад прокурор срещу Пепи Еврото миналата година, което обаче му е отнето и изпратено в СГП по компетентност и така и е потънало. Производството е било за подслушвания и изнудване.

Според Рашков комисията за Мартин Божанов-Нотариуса е съставена не на паритетен принцип, а е съставена на принципа на мнозинството. Според мен тази комисия няма да вземе достатъчно ясни и пълни решения по казуса „Нотариуса“. Никога не съм предявявал желание да оглавя КПКОНПИ. Колеги от ПП излизаха всеки ден и обявяваха, че ще оглавя КПКОНПИ и ме превърнаха в плашило. Питайте ръководството на ПП защо не съм в комисията за Нотариуса. Има известно разочарование у мен, че не се ползва моята експертиза и знания.

„Иван Гешев е бил чест посетител на „СС клуб“ на Божанов. Казвам го с пълна сигурност. Като станах служебен вътрешен министър в първото служебно правителство при мен идваха съдия Цариградска, Ивайла Бакалова, изнудваните гръцки бизнесмени, бившата съпруга на Божанов. Ние веднага предоставихме информацията на ГДБОП. Интересното е, че веднага след тези изслушвания бившата съпруга на Божанов е била заплашвана, което означава, че е имало теч на информация. Този теч е дошъл от стаята, в която се провеждаха изслушванията. Ивайла Бакалова беше изслушана от мен, моите заместници и служители на ГДБОП втори път и след 5-10 минути по кафявите медии излезе информация, че тя е била при нас. Бившата съпруга на Божанов също е била викана на разпит в ГДБОП и там е била причакана от Нотариуса, който я е заплашил. Аз знам откъде идва този теч на информация, но ще го запазя за себе си“, обяви той.

Сред посещавалите клуба са „напористи настоящи политици“, каза Рашков. В НСлС пък „политик феномен“ е работил с Пепи Еврото, вземал е заплата, без да е ходил на работа. Двете групи – на Пепи Еврото и на Нотариуса – са били свързани и после са се разделили, а според Бойко Рашков двете съпруги и са се скарали, но те са работили заедно.

„Трябва да се разбере защо Нотариуса се е движил със служебна кола със син буркан, влизал е безпроблемно във всички институции и е продължавал да изнудва и рекетира. Ако това се разбере, ще станат ясни много неща. Не мога да кажа дали Нотариуса е бил сътрудник на МВР. На мен такава информация не ми е докладвана. Ако Божанов е бил сътрудник, а на мен не е докладвана тази информация, това означава, че престъпната група на Божанов е действала не само в съдебната система, а и в МВР. Надявам се още в сряда да разберем дали наистина полицейски коли са охранявали „СС клуб“ на Нотариуса. Имам информация, че групите на Божанов и Пепи Еврото са имали общи действия. Нотариуса е бил близък с бившата съпруга на Пепи Еврото – Любена. Това може би е причината двете групи да се разделят и разследващите трябва да обърнат внимание на тази връзка. Лицата с прякори Еврото и Нотариуса имат протекции от най-високо място – МВР, ГДБОП, прокуратурата“, каза още Рашков.

Източник: NOVA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here