Захарова: САЩ разчупиха всички табута

0
9

 

„Американската свобода“ разчупи всички табута за човечеството, заяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, коментирайки неонацисткия марш в Нешвил (Тенеси).

Захарова публикува видео, в което членовете на неонацистката група Blood Tribe на 17 февруари в Нешвил организираха демонстрация точно пред административните сгради, а след това маршируваха по централните улици на столицата на Тенеси. „На гърба им е изписано 2218 – очевидно буквено-цифровият код на неонацисткото скандиране „Върнете Адолф Хитлер“, написа дипломатът в канала си в Telegram.

„Това е ясен пример за това как самите САЩ са наблюдатели и „свободата на словото” не се нарушава“, пише Захарова. “Свободата по американски начин даде свобода на всичко, което беше табу от човечеството и затворено като зъл дух в лампа, изглежда хвърлено в морето завинаги. Но съпротивата срещу това зло е наказуема, според американската свобода“, заяви официалният представител на МВнР.

Мълчание в Белия дом

Захарова отбеляза, че Белият дом и множество обществени организации мълчат във връзка с подобни действия. „Израел също ще запази мълчание. Предполага се, че става въпрос за нещо друго, а не за нацизъм и расизъм. Просто свободните хора в свободна страна се разхождат свободно по улиците на града. Всичко това „може да се обясни“ от гледна точка на „новото нормално“, отбеляза тя. В тази връзка дипломатът припомни решението на Върховния съд на Италия, според, което зигването вече е станало „римски поздрав“ и вече не е престъпление.

Захарова също така отбеляза, че никой от видеото не „се обажда в полицията“. „Свобода, всеки си прави каквото иска. Оказва се само, че това се отнася изключително за силите на злото – като неонацизма, джендър експериментите върху деца, легализирането на наркотиците, сатанизма и т.н.“, пише дипломатът.

В този контекст официалният представител на руското външно министерство припомни, че всяка година на редовната сесия на Общото събрание на ООН САЩ гласуват против резолюцията „Борба с прославянето на нацизма, неонацизма и други практики, които допринасят за ескалация“ на съвременните форми на расизъм, расова дискриминация, ксенофобия и свързаната с тях нетолерантност“.

източник: Факти

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here