Тръмп: Америка е в упадък! Ние сме провалена нация

0
26

 

Тръмп наруши мълчанието си за смъртта на Алексей Навални

 

Доналд Тръмп, който си навлече критики като президент на САЩ заради похвалите си към руския президент Владимир Путин, направи първия си публичен коментар за смъртта на руския опозиционен лидер Алексей Навални с пост в социалните мрежи.

„Внезапната смърт на Алексей Навални ме накара да осъзная все повече и повече какво се случва в нашата страна“, написа Тръмп в публикация в социалната мрежа Truth Social, като свързва смъртта на Навални с политическите си проблеми.

„Това е бавно, стабилно развитие, с КРЕПОСТНИ, радикално леви политици, прокурори и съдии, които ни водят по пътя към разрухата. Отворените граници, фалшифицираните избори и крайно несправедливите решения в съдебната зала унищожават АМЕРИКА. НИЕ СМЕ НАЦИЯ В УПАДЪК, ПРОВАЛЕНА НАЦИЯ! MAGA2024 (Make America Great Again)“

В петък президентът на САЩ Джо Байдън директно обвини руския президент Владимир Путин за смъртта на Алексей Навални, основната съперничка на Тръмп от Републиканската партия Ники Хейли направи същото. „Путин е отговорен за смъртта на Навални“, заяви Байдън.

Високопоставени членове на Конгреса от двете партии също осъдиха Путин заради смъртта на Навални, най-известния руски опозиционен лидер, откакто бе съобщено за нея в петък. Но Тръмп, водещият претендент за републиканската номинация, който ще се изправи срещу Байдън на изборите през ноември, запази мълчание досега.

източник: Фокус

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here