Американският сенатор Линдзи Греъм е включен в руския списък на терористите и екстремистите

0
9

 

Росфинмониторинг добави американския сенатор Линдзи Греъм към списъка на терористите и екстремистите, съобщи сайтът на службата. Миналата година Греъм каза по време на среща със Зеленски, че смъртта на руснаци по време на конфликта в Украйна е „най-добрата инвестиция“ на Вашингтон, припомня ТАСС.

Известен с антируската си позиция, сенатор Греъм многократно е призовавал Русия да бъде добавена към американския списък на страните, които спонсорират тероризма. Сенаторът предложи и различни варианти за затягане на санкциите срещу Руската федерация.

През май 2023 г. украинската страна публикува видео, което показва как Греъм на среща с украинския президент Владимир Зеленски казва, че смъртта на руснаци по време на конфликта в Украйна е „най-добрата инвестиция“ на Вашингтон. Говорителят на руския президент Дмитрий Песков нарече тези думи „позор за Съединените щати“, а говорителят на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че подобна теза за убийството на руснаци „отдавна е утвърдена в САЩ“. Агенция „Ройтерс“, която прегледа пълния запис на срещата, съобщи, че думите на американския сенатор може да са извадени от контекста. Руското външно министерство нарече това нелепо и срамно извинение.

източник: Гласове

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here