Атанасов и Петков в обяснителен режим за меморандума, не искали власт на всяка цена

0
10

 

От ПП-ДБ не изключват избори „2 в 1″, ако не се стигне до съгласие

 

Атанас Атанасов и Кирил Петков влязоха в обяснителен режим, след като си навлякоха гнева на Бойко Борисов и на Делян Пеевски с предложения меморандум. Те обясниха, че меморандумът бил само основа за преговори.

Ако не се стигне до съгласие, от ПП-ДБ не изключват избори две в едно, но подчертават, че хората не искат нови парламентарни избори.

„Виждам, че всички съсредоточават вниманието върху кадровите въпроси в този меморандум, но това не е основното. Основното е преди ротацията да седнем на масата на преговорите, без никакви червени линии, и да си изясним политиките оттук нататък, които ще упражняваме заедно в следващите най-малко девет месеца или както е казано в меморандума – през всички девет месеца до изтичане на този мандат“, каза ген. Атанас Атанасов.

„Не става дума за никакъв подарък и за делкане на регулаторите, каквито изкази чух“, заяви Кирил Петков.

На трета страница се казва ясно: „Страните се отказват от излъчване на кандидати с ярък политически профил“. Даваме възможност на граждански предложения и се слага нарочна проверка на интегритет. Какво се случва? Реално трябва да се откажем от контрол. В момента шефката на КЗК е майка на депутат от ГЕРБ. Ние не искаме това да се случва занапред. Призоваваме и Борисов да има смелостта заедно да направим така, че регулаторите да са изпълнени с независими хора, с хора, които са минали проверка за интегритет, които не са политически оцветени. Това означава да се загуби контрол, а равнопоставеността е, за да се гарантира, че двете страни имат право на вето, така че да се самоконтролираме, заяви Петков.

Свързани теми:

Борисов: Предсрочни избори “2 в 1” са логичен завършек на некоалицията!

Делян Пеевски: В делкане няма да участваме

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here