Пентагонът: Киев ще трябва да реши кои градове може да задържи без помощта на САЩ

0
32

 

Заместник-прессекретарят на Пентагона Сабрина Сингх отбеляза, че това ще се случи, ако искането за допълнително финансиране не бъде одобрено от Конгреса

 

Украйна ще трябва сама да реши кои градове могат да задържат нейните въоръжени сили, ако Съединените щати не са в състояние да предоставят военна помощ на Киев. Това заяви на брифинг заместник-прессекретарят на Пентагона Сабрина Сингх.

„Ние ще продължим да призоваваме Конгреса да приеме това спешно допълнително искане, за да можем да предоставим на Украйна противовъздушната отбрана, артилерията и боеприпасите, от които се нуждае, за да се защити. И както каза вицепрезидентът в Мюнхен миналия уикенд, неуспехът да не премине допълнителен ще бъде подарък за Владимир Путин“, заяви говорителката на Пентагона.

„Авдиевка, за съжаление, беше стратегическо изтегляне, което Украйна направи, за да запази собствената си артилерия и боеприпаси. Ако не получим необходимото финансиране, ние няма да можем да предоставим допълнителни пакети военна помощ и Украйна ще трябва да направи избор и решения за това кои градове могат да задържат с това, което имат“, заяви Сингх.

Според говорителя на Пентагона, украинците са в „критична битка за своите животи, за своята страна“. Сингх още веднъж повтори, че Украйна се нуждае от допълнителната военна помощ „незабавно“. 

BIG5

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here