Фермери от цяла Испания влязоха с над 500 трактора в Мадрид

0
12

 

16-и ден продължават протестите на фермерите в цяла Испания. Днес над 500 трактора се опитаха да влязат в центъра на Мадрид, което доведе до сблъсъци с полицията.

Сблъсъците са главно заради блокирани пътища и нерегламентирани демонстрации, предаде БНР.

Местните власти в Мадрид настояват фермерите да се придвижват по предварително обявените маршрути, а не да блокират възлови пътни артерии, които водят до центъра на града.

Фермерите от своя страна заплашват, че ще останат на улиците и площадите докато всички трактори не бъдат допуснати до сградата на Министерството на земеделието. Те настояват Общата селскостопанска политика на ЕС да бъде преразгледана и вносът от страни извън Евросъюза да бъде драстично ограничен, за да не се стига до фалити от страна на земеделските стопани и животновъдите.

Демонстрантите скандираха и срещу премиера Педро Санчес, който е на посещение в Мароко, откъдето влиза голяма част от селскостопанската продукция, която не отговаря на изискванията на ЕС.

Сблъсъци с полицията имаше и в други градове на страната. В Мурсия жена беше арестувана, защото е хвърлила лимон по органите на реда.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here