Байдън нарекъл Путин „луд кучи син“ на прием в Сан Франциско

0
34

 

Американският президент Джо Байдън е нарекъл руския държавен глава Владимир Путин „луд кучи син“ (в оригинал crazy SOB, абревиатурата, използвана от Байдън – бел. ред.) по време на прием в Сан Франциско, щата Калифорния, за набиране на средства за предизборната си кампания, предаде агенция Ройтерс, цитирана от БТА.

Освен това Байдън предупреди, че винаги съществува ядрена заплаха, но значимата заплаха за човечеството си остава климатът.

„Това е последната екзистенциална заплаха – климатът. Ние имаме един луд кучи син като този човек Путин и други и винаги трябва да се притесняваме от ядрен конфликт. Но съществената заплаха за човечеството е климатът“, е заявил американският президент в тесен кръг от финансови благодетели според Ройтерс.

Агенцията припомня, че Байдън не за първи път нарича някого „кучи син“. През януари 2022 г. той е бил хванат да употребява обидния израз по адрес на репортер за Белия дом на телевизия „Фокс нюз“.

В началото на тази информация Ройтерс прави изричната уговорка, че в нея може да има съдържание, което би обидило някои читатели. Байдън е претендент за президентската номинация на Демократическата партия за изборите през ноември тази година.

източник: БТА

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here