Бойко Борисов: Меморандумът е като попската работа – не гледайте какво правя, а какво говоря

0
23

 

„Запознах се вече с меморандума и точно ми е като попската работа, където един поп казал „Няма да гледате какво правя, а ще слушате какво говоря“. В него пише, че кандидатурите трябва да бъдат прозрачни, непартийни, не ярки, експерти“ – това коментира в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той изреди и няколко от досегашните кандидатури на ПП-ДБ – депутатът Станислав Тодоров за шеф на КЕВР, депутатът Петър Петров за зам.-шеф на ДАНС, за когото Петков един месец се опитвал да убеди Борисов, депутатът Андрей Гюров за шеф на БНБ.

„Завчера по кой прозрачен принцип избраха шефа на АДФИ? Къде се произнесоха неправителствените организации, чий глас чухме, с кого се консултираха, има ли право на вето? А шефа на митниците? Кои неправителствени организации се произнесоха? Новият шеф може да е добър, но защо смениха стария? Каза ли някой нещо? С една дума чрез своите говорители, защото имат много говорители и подкрепящи ги медии, те пръскат в общественото съзнание, че това са борци за чистота. А всичките им действия до този момент показват точно обратното“, посочи Борисов.

За назначенията на „Промяната“ Борисов и хората му говорят от вчера, като и обвиниха, че назначават цели семейства на висши държавни постове. Като дадоха пример със семейството на депутатът и бивш министър на ПП Даниел Лорер и съпругата му Виолета, която работи във финансовото министерство.

Днес Борисов коментира и състава на Министерския съвет, като изтъкна, че ГЕРБ са взели за вицепремиер еврокомисар, а ПП-ДБ са изпратили за премиер и министри ярки политически фигури – акад. Николай Денков, Андрей Цеков, Асен Василев, Георги Гвоздейков.

„Нито един от тези принципи не е спазен. Нито един. Иначе звучи много добре и аз потвърждавам, че ние сме точно за това. Въпросът е, че така дяволът чете евангелието“, коментира експремиерът.

„Водим преговори всеки ден, но сега съм разочарован от колегите от ПП-ДБ, защото провалят строежа на ядрената централа. Гласуваха „против“, което не е добър знак“, каза още Борисов.

източник: 24 часа

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here