Денков: Нормално е да има челен сблъсък за меморандума

0
21

 

Премиерът Николай Денков заяви, че е „нормално“, когато се инициира политическо обсъждане по важни въпроси, то да започне с „челен сблъсък“. 

Той визира острите реакции на ГЕРБ по предложения от ПП-ДБ меморандум за управление между двете коалиции и заявеното от вицепремиерът Мария Габриел, че няма да подпише документа, предава БНР.

В присъствието на самата Габриел в началото на правителственото заседание Денков каза, че е важно да се продължи напред.

„Нормално е, когато се инициира политическо обсъждане по важни въпроси, то да започне с челен сблъсък на идеи с много емоции и усещане за безизходица, но също така е нормално след първия сблъсък страните да седнат на масата на преговорите и да намерят тези общи механизми и решения, които да постигнат набелязаните общи цели, за да продължим напред с реформите, които българските граждани и бизнеса очакват от нас“, обясни премиерът.

Той изброи добри общи решения, постигнати до момента, като осигурените средства, които позволяват да се увеличат парите в извънболничната помощ.

Днес 93 милиона лева се осигуряват за безплатни учебници, други 400 милиона лева ще се гласуват за общинските инвестиционни проекти.

„Почти 9 месеца това правителство работи и има резултати в изключително сложна политическа конструкция, само заради факта, че всички тук на тази маса показахме, че можем да водим диалог. Важно е да продължим напред, да правим уверени крачки към европейското развитие на тази България, в която искаме да живеем заедно“, посочи още той.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here