Борисов обеща: Перки няма да допуснем да има в морето!

0
10

 

  • Когато се запознах детайлно за каква мощност става въпрос и да поставим под стрес цели сектори, те не си струва, заяви лидерът на ГЕРБ
  • Против законопроекта се обавиха рибарите, хотелиерите, концесионери на плажове, както и други представители на турстическия бранш

 

Бойко Борисов обяви, че от ГЕРБ отнемат доверието си от Законопроекта за перки в Черно море. Припомняме, че един от вносителите на Законопроекта за ВЕИ в Черно море е депутатът от ГЕРБ и шеф на Комисията по енергетика Делян Добрев.

„Ние подкрепихме перките на първо четене, но това е една съпътстваща мощност. Когато се запознах  детайла за каква мощност става въпрос и да поставим под стрес цели сектори, те не си струват. Затова нашата партия взе решение да оттегли подкрепата си за изграждането на перки в Черно море. Нека ни убедят в ползите“, каза лидерът на ГЕРБТ във Варна по време на среща с хотелиери.

Събралите се в залата хора заявиха, че там, където се поставят перки, настава пълен мор за пчелите.

„Перки няма да допуснем да има в морето! Без нас законът не може да мине. Аз отговарям – 69 гласа няма да гласуват за този закон, това обещавам“, декларира Борисов, който се учуди защо вносителят на скандалния законопроект Ивайло Мирчев от ПП-ДБ не се е срещнал с представители на засегнатите браншове.

„Когато се запознах с това за колко мощност става дума в морето, която ще постави под риск цели сектори, разбрах, че въобще не си струва“, допълни Борисов и припомни, че преди е търпял подигравки за желанието си в Черно море да плават платноходки.

Евродепутатът Емил Радев, който също присъства на срещата, успокои рибарите и хотелиерите, че след оттеглянето на законопроекта, той не може отново да бъде внесен поне през следващите 6 месеца. И след това ГЕРБ няма подкрепи подобна идея, увери Борисов и получи бурни аплодисменти.

Още по темата:

Какво ще унищожим с перките в морето, за да угодим на Брюксел и родни олигарси?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here