Борисов: Партиите вече са в предизборна кампания, а нови избори не са добре за държавата

0
35

 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира, че всички партии се държат като в предизборна кампания, а това не е добре за държавата. Той не е съгласен с твърденията на „Продължаваме промяната“, че предложения меморандум е просто работен документ. 

„Разбирам за меморандума, че самите те казват, че това е работен документ. Не, не е работен документ. Кирил Петков ми помогна да разбера играта му. ПП ни вкараха в разговора да спорим за външен министър. Ако ви питам за предишните – няма да се сетите. Изведнъж стана най-важното нещо външно министерство за Кирил. След него Денков излезе и каза: „Важно е да се разменим!“. Докато се разменим, остават всички министерства на тях. На пета страница вижте какво са ми написали в меморандума – казва се „Габриел премиер… ако постигането на разбирателство се окаже невъзможно, страните се договорят за избори две в едно“. А днес чувам, че не им се ходи на избори. Всички говорят за успокоение, през това време нападат, бият, назначават, обиждат се и търсят ГЕРБ за – и аз не знам вече за какво. Всъщност, те всичките партии са в предизборна кампания, но вече и ние сме в такава и се мобилизиране. Не е добре за държавата, категорично не е добре, нищо ново няма да произведе това“, коментира Борисов.

След понеделник, когато стане ясна оценката за работата на министрите, ГЕРБ ще започне да води разговори по меморандума, предложен от „Продължаваме промяната – Демократична България“ и ще постави условия кои от тях може да подкрепи и кои – не. Това каза днес във Варна лидерът на партията Бойко Борисов. По думите му тогава ще станат известни и условията, по които ГЕРБ евентуално ще приеме подписването на меморандум.

Източник: Гласове

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here