Френски земеделци нахлуха на голямо изложение в Париж с нецензурни изрази по адрес на Макрон

0
33

 

Френски земеделски производители нахлуха днес на изложбените площи на голямо селскостопанско изложение в Париж преди планираното посещение в панаира на президента Еманюел Макрон на фона на засилващото се недоволство относно разходите, бюрократичните ограничения и екологичните разпоредби, предаде Ройтерс.

Изправени пред десетки полицаи на панаирните площи, земеделските производители крещяха и дюдюкаха, призовавайки за оставката на Макрон, използвайки нецензурни изрази по адрес на френския лидер.

„Това е нашият дом“, викаха те, докато кордони от френски полицаи за борба с безредиците се опитваха да овладеят участниците в протеста. Имаше няколко сблъсъци с демонстрантите и полицията арестува най-малко един от тях, съобщи свидетел пред Ройтерс.

Макрон, който участва в закуска с представители на профсъюза на френските земеделски производители и профсъюзните лидери, бе планирано да се разходи по алеите на изложението след това. Той отмени дебат, в който искаше да участва на панаира с производителите на селскостопанска продукция, преработватели на храни и търговци на дребно, след като профсъюзите заявиха, че няма да дойдат.

Земеделските производители протестират в цяла Европа, призовавайки за по-добри доходи и намаляване на бюрокрацията, както и срещу несправедливата според тях конкуренция на евтините украински стоки, внасяни за подпомагане на военните усилия на Киев.

Селскостопанското изложение в Париж е важно събитие във Франция и привлича около 600 000 посетители в продължение на девет дни.

Източник: БТА

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here