Иван Таков: Не знам дали БСП ще ме накаже, но чувам слухове за саботаж на евровота

0
34

 

„Имаше немалко саботажи по време на местните избори, сега ако ще саботираме и европейските избори, започвам да се чудя каква е целта на някои хора в партията“, коментира лидерът на софийската организация на БСП

 

Председателят на Градския съвет на БСП в София Иван Таков не знае как и дали ще бъде наказан от Националния съвет за подкрепата му на чужд кандидат за председател на Столичния общински съвет. Заговори обаче за слухове за опит за саботаж на Европейските избори през юни.

„Нямам никаква представа и това не е важният въпрос. За този Национален съвет сме получили само един SMS и един дневен ред, който е достатъчно объркан, и нищо повече. Чувам изключително притеснителни слухове, че имало идея за отчетно-изборен цикъл в цяла София и това три месеца преди Европейските избори. Това прилича на тежък саботаж“, отговори Таков на въпрос очаква ли да бъде наказан на влизане в червената централа на „Позитано“.

https://www.facebook.com/watch/live?ref=watch_permalink&v=1874908466310960

„Имаше немалко саботажи по време на местните избори, сега ако ще саботираме и европейските избори, започвам да се чудя каква е целта на някои хора в партията“, коментира Таков, предава „24 часа“.

На въпрос дали той самият очаква да бъде наказан, общинският съветник отговори: „Това за мен е без значение. Ние имаме решение на Градския съвет, на местната коалиция, на групата общински съветници. Спазили сме до буква устава на БСП“.

„Аз войни не водя и никога не съм. Както виждате, една дума публично не сме казали, въпреки че се изсипа порой от лъжи по наш адрес последните 2-3 седмици. Това единствено уврежда имиджа на партията и затова виждате какъв ние електоралния резултат“, коментира социалистът.

Той обясни, че решението на Националния съвет, което все още не било изпратено на членовете му, е, че се присъединява към решението на Градския съвет да не се подписват коалиционни споразумения с ПП-ДБ-СС. „Това го имаме като решение на Градския съвет и то е спазено“, посочи той.

Пълен цикъл на отчетни избори означава 700 основни организации на партията, 24 районни организации и Градският съвет да започнат отначало избор на делегати и ръководни органи. „С две думи – абсолютен хаос и обезглавяване на организацията. При положение, че след малко повече от три месеца предстои такъв редовен в партията“, каза още Таков.

До напрежението между Таков и партията се стигна, след като общинските съветници на БСП и ГЕРБ подкрепиха Цветомир Петров от ПП-ДБ-СС за председател на СОС и той бе избран. След това БСП получиха шефските места в четири комисии и общинския съвет. В отговор от БСП свалиха политическото си доверие от общинските си съветници в столицата.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here