Неизвестни лица изхвърлиха украинска царевица от влак в Полша

0
38

 

Неизвестни нападатели са получили достъп до няколко вагона на товарен влак в Полша и са изхвърлили превозваните в тях селскостопански продукти, предаде ДПА. При инцидента в град Котомеж царевицата от осем вагона е била разпръсната по релсите, съобщи говорител на полицията, цитиран от полската агенция ПАП.

Първоначално остана неясно кога точно е извършено престъплението, което вероятно е свързана с протестите на полските фермери срещу вноса на евтини украински селскостопански продукти. Това не е първият подобен инцидент.

Украинският вицепремиер и министър на инфраструктурата Олександър Кубраков написа в „Екс“, че 160 тона украинска селскостопанска продукция е била унищожена по пътя към пристанищния град Гданск. „Докога правителството  и полската полиция ще позволяват този вандализъм?“, попита Кубраков.

Полските фермери искат да попречат на по-евтиното украинско зърно да достигне до вътрешния пазар. След нахлуването на Русия в Украйна преди две години Брюксел преустанови всички вносни мита и квоти за селскостопански продукти от Украйна, за да подпомогне страната икономически, припомня ДПА.

Източник: БТА

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here