Борисов: На 5 март обявявам споразумението, няма подмяна на приоритети

0
34

 

Да бяха сменили КЗК, а не само да ми го натякват

Бих призовал да спрат медийните изяви. За няколко дена ли става въпрос. На 5 март го обявявам на партията, заявяваме защо искаме коалиционно споразумение, а не сглобки. Меморандумът е със съществена част, няма подмяна на приоритети. Г-н Петков да се замисли как би изглеждало едно такова правителство и как ще отговаряме на въпросите в пленарна зала, защото от това, което питат, виждам, че много неща не са направени. Това каза пред журналисти в кулоарите на Народното събрание лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Имаха три години. Да бяха сменили КЗК, а не само да ми го натякват. 3 пропуснати години, а сега за няколко дена недоволстват. Коалиционното споразумение няма да е нещо, което няма да чуят. Няма подмяна на приоритети“, добави още Борисов.

„Ако това е вярно, което сега опозицията каза, ние трябва много да се замислим. Ако е вярно – или тези хора, които са дошли, подобен самолет с обявени от немското правителство за убийства, грабежи и изнасилвания, да ни ги върнат в България, незабавно трябва или да си презаредят самолета и да си ги закарат, откъдето са, или незабавно да бъдат върнати в Германия, където да излежат присъдите си. Ако това са допуснали нашите хора, недопустимо е. Ако са допуснали такова нещо, това е позорно“, каза Борисов по повод изнесената информация в парламента от Корнелия Нинова, че Германия ни е върнала мигранти, осъдени за убийства, грабежи и изнасилвания.

източник: Труд

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here