Волен Сидеров: Докога ще мамите и ще си кривите душите, плазмодии нещастни, окупирали държавната телевизия?

0
35

 

Докога ще търпим помиярите в БНТ начело с Кошлуков?

Никога не съм имал илюзията, че БНТ ще бъде обективна телевизия. Това е все едно да се надявам уличните котки в квартала около кофите за боклук да станат тигри.

Уличната котка БНТ, която обикаля около кофите за боклук в парламента, пълни с феномени, показа поредното падение на 3 март – националният празник на България. Щях да го подмина, ако не беше фактът, че тази телевизия лапа по 80 милиона на година от парите на българския народ. За да го клевети и да насажда национал нихилизъм.

Иначе програмата беше посветена на 3 март. Но как? В 8 и 30 сутринта еднакво любезният отвсякъде Жоро Влюбенов даде думата на Тодор Чобанов – отявлен соросоид и пионка на ГЕРБ в общинските далавери години наред. Той обясни, че ние сме се освободили сами и дори софийските ни светци били „поборници и разбойници”. Демек, обесили ги за комитетски дела. Срамота е, бе, Чобанов, научна титла носиш – виж поне тези страници от агиографията ни, за да ти стане ясно, че и Свети Георги Софийски Стари и Свети Георги Софийски Нови са изгорени на клада от мюсюлманите заради вярата си и затова, че не са я предали, минавайки в исляма.

Другите двама гости бяха американка, която дошла преди 20 години у нас заради народните ни песни. Чудесно! Но защо не покани Жорко рускиня, която живее у нас от 20 години и има примерно прадеди, участници в Освободителната война, мога да му посоча такива…?

И като си поканил англоговорящ гост, питай го поне знае ли за зловещата роля на Англия, която удължи турското ни робство с поне 25 години през 19 век и до последно защитаваше мракобесния османски гнет и беше причина да сме нарязани на пет парчета в Берлин през 1878 г.

Знае ли, че английският представител в Цариград пита султана през 1876 година трябва ли му военна помощ срещу тези бандити, дето се бунтуват – имайки предвид Априлското въстание.

Третият гост беше Андрейчо Арнаудов, дето му викат „Иван и Андрей”, на когото му рекламираха проектче. От него той е получил парички вече, защо да не му помогне и БНТ? Щял да анкетира милият чужденците, живеещи в България какво мислят за родината ни… Уникална идея! Конгениално, както казва Остап Бендер. За такива проекти плащат, за истински пробългарски – не. Иван и Андрей бил против чуждопоклонничеството. Какво разбира под това понятие усмихнатото момче?

Ами, ако сме благодарни на Русия за освобождението ни, например. Не трябва да сме благодарни, трябва да сме хладни като скала наесен спрямо тази подла освободителка, която си позволила, въпреки съпротивата на „тоз бездушен жид” Дизраели, както го нарича Вазов, да разваля комфорта на турския султан и да възражда някаква си българска държава.

Впрочем през цялата първа половина на деня по БНТ не се чу думата „Русия” като освободител, нито „Император Александър Втори” като цар – освободител. Добре, че президентът Радев все пак спомена императора в речта си на Шипка. Е, нямаше как да го изрежат това Кошлуков и Влюбенов.

Във втората част на антибългарската програма на националнихилистичната телевизия лигльото Стоянович кълчеше език пред един отявлен продажник с титла проф. – не знам по какво, но лъжец по темата история. Никъде, каза този лъжепрофесор –Топалов, не била обявена Руско –турската война от 1877 г. като „освободителна”, а била обявена като „окупационна”. Да излъжеш така в национален ефир, трябва да си наистина голям кретен, тепегьоз и наглец.

Ето откъс от манифеста на император Александър Втори от Кишинев на 12 април 1877 г, с който той обявява войната с Турция:

„На всички наши верноподаници е известно живото участие, което винаги сме имали спрямо съдбата на угнетеното християнско население в Турция. Желанието да подобрим и обезпечим неговото положение споделя и целият руски народ, днес изразяващ готовност за нови жертви за облекчаване на съдбата на християнското население на Балканския полуостров. Кръвта и живота на нашите верноподаници винаги са ни били скъпи, цялото наше царстване свидетелства за постоянната грижа да запазим мира за Русия. Тази грижа е и днес присъща за Нас предвид печалните събития в Херцеговина, Босна и България (!!!)

Първоначално си поставихме за цел да постигнем подобрение за положението на източните християни по пътя на мирните преговори и съгласия със съюзните, приятелски велики европейски  държави. Не спряхме за последните две години да се стремим да склоним Портата (Османската империя) към промени, които могат да предпазят Босна, Херцеговина и България (!!!) от произвола на местните власти. Нашите усилия, подкрепени от дипломатически ходове на други правителства не доведоха до желаната цел.

Портата остана непреклонна в отказа си от всякакво гарантиране на правата на християнските си поданици и отхвърли решенията на Константинополската конференция. Желаейки да изпробваме всички възможни методи на съгласие, предложихме на новия кабинет да приготви специален протокол с поправки на Константинополската конференция….

Но нашите очаквания не се оправдаха….

Изчерпали да крайност нашето миролюбие, ние сме принудени от високомерието на Портата да пристъпим към по-решителни действия…

Това се налага от чувството за справедливост и на достойнството ни. Със своя отказ Турция ни принуждава да се обърнем към силата на оръжието. Дълбоко убедени в правотата на нашето дело, в смирено упование за помощ и милосърдие от Всевишния, обявяваме на нашите верноподаници, че настъпи време, предвидено в нашите думи, дотук, на които се отзова цяла Русия…

Днес, призовавайки Божието Благословение за нашите доблестни войски, им заповядахме да настъпят в пределите на Турция…

Кишинев, април 12 1877 лето от рождението Христово и двайсет и трета година от Нашето Царстване”

Това  е почти пълният текст на манифеста на Александър Втори. Къде тук има заявка за „окупация” и липса на заявка за освобождение? Кажете, жалки лъжци!

Много ясно е казано, че войната е заради съдбата на християните на Балканите, изрично е спомената България!

Докога ще мамите и ще си кривите душите, плазмодии нещастни, окупирали държавната телевизия? Време е да ви изхвърлим в кофите за смет, от които се храните!

PS! Предлагам на всички желаещи да заведем колективен иск към БНТ за нарушаване на ЗРТ/Закон за радиото и телевизията/, който постановява право на обективна информация за всеки гражданин. БНТ определено не спазва това право!

Волен Сидеров, фейсбук

https://www.facebook.com/volen.ataka/posts/952384219582432?ref=embed_post

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here