Кирил Петков: ПП-ДБ не искаме избори

0
27

 

„Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ не искат избори. Това заявиха на брифинг от ръководството на коалицията.

„Не искаме избори, но другото което не искаме е управление без реформи“, категоричен беше Кирил Петков от ПП. „Мисля, че всички българи очакват от нас, когато идат в магазина да нямамонополни положения с високи цени. Всички българи очакват цената на тока и цената на газа да е нелогична“, каза Петков.

Според него всички българи очакват свободни медии. „Тези неща за да се случат, следващите реформи трябва да станат факт. Влизаме с най-конструктивния възможен тон с тези разговори, но с ясна и твърда позиция по тези реформи“, допълни той.

Петков допълни, че от ПП-ДБ ще продължат да отстояват тези принципи, но осъзнавайки, по думите му, че стабилността на управлението трябва да продължи.

„В този момент разбираме, че колегите от преговорния екип са в чужбина, ще ги изчакаме. Решихме, че от страна на ПП-ДБ ще бъдат лидерите в преговорния екип с цел да не отиваме на избори, не искаме избори, но не искаме и управление без реформи“, допълни още Петков.  Той отново засегна темата за регулаторите, които според него контролилат цените на храните, енергетиката и медиите.

„Ние нямаме червени линии, тези червени линии са на обществото“, допълни Петков и подчерта, че управлението трябва да продължи стабилно, реформаторски и реална промяна.

От ПП-ДБ съобщиха, че днес ще внесат в НС предложението си за правила за избор на членове на Комисията за противодействие на корупцията, каза Христо Иванов.

Христо Иванов отговори на обвиненията, че тласкат страната към избори. „Ние носим отговорност за това страната да има реформаторско управление и това е единствената посока, в която тласкаме. Ако някой иска да отлага реформите – по-скоро това, че тласка страната към безвремие е негова“, посочи Иванов.

Атанас Атанасов заяви, че договорите трябва да се спазват и именно затова са подали оставка точно на 9-тия месец. „Искаме стабилност в страната, обществото не желае избори. Нека да бъдем отговорни, да седнем на масата за преговори. Разбираме, че ГЕРБ-СДС имат неразбирателство с някои от текстовете в меморандума, ние същи имаме за споразумението. Там има една глава за службите, в която пише, че парламента не трябва да се занимава, което е нонсенс. Несъгласията са налице, но те трябва да се преодоляват на масата на преговорите“, заяви Атанасов и допълни, че кани Борисов да застане начело на своята дамска чета.

източник: Труд

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here