Арестуваха сина на Соломон Паси заедно с топ дедесарите Божидар и Виктор Лашкови!

0
42

 

Синът на евроатлантическия орел на България Соломон Паси – Исак, е арестуван за източване на ДДС заедно с едни от най-големите в схемата – Божидар Лашков и сина му Виктор, научи ексклузивно Narod.bg.

 

Исак Паси (в розово) е един от най-добрите приятели на Виктор Лашков

Тримата тарикати са задържани за 72 часа преди около месец, уточни източникът ни. Засега е ясно, че 30-годишният Исак Паси-внук и баща и син Лашкови са спипани за източване на ДДС.

Компанията на членуващия в БСП Исак Паси е повече от любопитна – Божидар Лашков се смята за най-стария дедесар в България.

B спецслужбите се говори за милиони щети от бандата около Исак Паси, който един от най-добрите приятели на Виктор Лашков, подчерта информаторът на Narod.bg.

Припомняме, че „бизнесменът“ Божидар Лашков, един от задържаните в рамките на операция „Недосегаемите“ за изсмукване на 20 милиона лева, има тесни връзки с червени представители на властта. Той е правил бизнес с консултантска фирма на бившия заместник-министър на тройната коалиция Чавдар Георгиев и депутатът от БСП и бивш банкер Златомир Орсов.

57-годишният днес Божидар Лашков бе арестуван в рамките на операцията срещу ДДС измамите „Недосегаемите“ през 2011-а. Тогава той бе посочен за лидер на групата, занимаваща се с данъчни измами.

Според МВР щетите, нанесени от групата на Лашков, възлизат на над 20 милиона лева. Въпреки това „недосегаемият“ излетя на свобода „под парична гаранция“.

Лашков е собственик и на редица фиктивни фирми, също дължащи милиони левове на държавата. За първи път Лашков се появява на радарите на органите на реда през 2000-та година. Тогава е арестуван в Боровец по подаден сигнал за разпространение на фалшиви карти за лифта.

При задържането у него са намерили фалшива служебна карта на негово име от асоциацията на служителите на МВР. Дело срещу него не е завеждано с мотива за липса на доказателства за съпричастността му към случая.

Същата година Лашков регистрира фирмата „Болканс стар“, където е вписан като съдружник на консултантска къща „Бизнес и право“. Фирмата се управлява от него и Силва Дюкенджиева, която на последните избори бе член на ЦИК от квотата на Коалиция за България. Дамата също членува в „Българска голф фондация“.

Друг член на организацията е бившият заместник-министър на околната среда Чавдар Георгиев. Останалите партньори в „Бизнес и право“ не са случайни. Те са бившият главен прокурор Борис Велчев и секретарят на президента Георги Първанов Красимир Стоянов. Двамата се оттеглят впоследствие от фирмата поради заетите от тях държавни длъжности.

През 2009 г. съпругата на Орсов – Катя завежда дело за заличаване на общата фирма в качеството си на най-големия й акционер. В съдебните документи пише, че фирмата не развива дейност.

Твърди се, че съдружниците – Лашков и консултантската къща – не помагат за развитието на фирмата. Така и не стана ясно защо именно дедесарят Лашков има общо дружество с видните представители на властта. Дружеството престава да съществува с решение на съда от 2010 г.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here