Д-р Михайлов за „управлението на инат“: Виждаме някакъв максимум на унижението

0
20

 

„Евроатлантическата ценност успя да спаси хора, които са засегнати от закона „Магнитски“

 

„Средствата на лицемерието в политиката са безгранични“. Така психиатърът и бивш политик д-р Николай Михайлов обясни психологията на усилието да управляваш на инат.

Той коментира още, че управлението на сглобката е наситено с омраза и не вижда перспектива в него за постигане на съдебна реформа.

„Да се партнира в сложната дейност – каквото е политическото управление с партньор, който ти е не само тежко неприятен, но и чийто лидер си затворил в арест – собственоръчно, това е някакъв максимум на унижението“, допълни психиатърът.

„Евроатлантическата ценност успя да спаси хора, които са засегнати от закона „Магнитски“, които имат тежки проблеми с българското правосъдие и които са обичайните заподозрени в това, което се нарича враг номер едно на българския политически контекст – а именно корупцията по високите етажи на властта“ , каза още той.

Д-р Михайлов обясни и психологията зад участието на политиците в сглобката:

„Това съгласие на тези партии с техните лидери, да участват в така наречената сглобка – това са верноподанически, добре мотивирани, даже в някакъв смисъл себеотрицателни решения на тези хора.“

Той каза още, че опитите за юридическа реформа може да се тълкува като желание тя да бъде приватизирана за лични употреби и цели от политиците. По думите му промяна в съдебната система няма как да има, защото нямаме достатъчно мощна инстанция, която да може да се справи „енергично и законово уредено“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here