Украински лекар: Загубите може да са по-големи, отколкото казва Зеленски. Ако не е намерено тялото, не се брои

0
36

 

Загубите на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) може да са по-големи, отколкото казва президентът Владимир Зеленски. Това заяви медицинският директор на Първа доброволческа медицинска болница „Николай Пирогов“ Светлана Друзенко в интервю за вестник „Гардиън“, съобщава ТАСС. 

„Ако не сте намерили тялото, значи смъртта не е потвърдена“, обясни тя методологията за изчисляване на загубите на украинската армия.

Вестникът посочва, че много от хората, работили с ранени войници, смятат, че броят на жертвите може да е по-голям от официалната оценка. Светлана Друзенко смята, че украинските власти трябва да се откажат от опитите за връщане на загубени територии, за да спасят живота на военните. „Всички са уморени. Нашите западни партньори са уморени. Бих се описала като песимист. Или по-скоро като реалист“, каза тя. „Не виждам светлина в края на тунела“. Друзенко отбеляза, че спасяването на живота на украинските военни е по-важно от връщането на територии.

На 25 февруари Зеленски каза, че украинските въоръжени сили са загубили 31 хиляди убити военнослужещи от февруари 2022 г. Той добави, че не може да каже броя на ранените и изчезналите. На 27 февруари руският министър на отбраната генерал на армията Сергей Шойгу съобщи, че украинските въоръжени сили са загубили повече от 444 хиляди души по време на специалната военна операция, добавя ТАСС.

източник: Гласове

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here