Фалира компанията, която трябваше да прави електроавтомобили в Ловеч по меморандум на Кирил Петков

0
23

 

Германският производител Next.e.Go Mobile SE няма да стои завод за електрически автомобили у нас. Компанията е подала молба за обявяване на банкрут. Това съобщи немското издание WirtschaftsWoche. Компанията стана жертва на все по-евтините и достъпни електромобили от Китай и на силната конкуренция в родната Германия.

 

Производителят имаше намерения да построи три нови микрофабрики в Европа и САЩ, за да разшири производството на своите евтини, малки електрически коли за градския трафик.

Според информация от WirtschaftsWoche, централното дъщерно дружество Next.e.Go Mobile SE е подала молба за несъстоятелност. Решението е взето на фона на последните негативни развития и предизвикателства в индустрията за електрически автомобили и нестабилността на капиталовите пазари.

През 2021 г. тогавашният премиер Кирил Петков уверяваше, че германската компания Next.e.Go ще инвестира над 140 млн. евро в завод за производство на електромобили край Ловеч. От българският завод компанията трябваше да изкарва по 30 000 автомобила годишно. Също така трябваше да осигури работа на над 1000 души.

Източник: „Труд“

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here