Медведев: Не се вижда волята на така наречената бивша Украйна да преговаря

0
23

 

Не се вижда волята на така наречената бивша Украйна да преговаря. Във всеки случай в Киев не искат да признаят реалностите. Това написа в Telegram заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев.

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев коментира „формулата на мира“, пропагандирана от властите в Киев, като предложи алтернативен вариант. Той публикува шест точки от „формулата“ за отговор.

Украинският президент Владимир Зеленски предлага „формула за мир“, според която руските войски трябва да се изтеглят до границите на Украинската ССР от 1991 г. В същото време Москва ще трябва да плати компенсация на Киев. Западните страни подкрепят тази инициатива.

Сред руските искания, според Медведев, може да има „пълна и безусловна капитулация на бивша „Украйна“, представлявана от неонацистката клика в Киев“, „признаване от временния парламент на бивша „Украйна“, че цялата й територия е територията на Руската федерация“, както и „декларация на ООН за загубата на международна правосубектност на бивша „Украйна“.

източник: Труд

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here