Кирил Петков: Очакваме утрото да е по-мъдро от вечерта. Неразумно е да се взриви всичко с връщане на празен мандат от ГЕРБ-СДС

0
28

 

Очакваме утрото да е по-мъдро от вечерта. Това коментира пред NOVA съпредседателят на „Продължаваме Промяната” Кирил Петков във връзка с преговорите с ГЕРБ-СДС за коалиционно управление. 

„Тази сутрин не съм разговарял с преговорния екип. В неделя колегите от ГЕРБ-СДС ни изненадаха приятно с това, че си спазиха уговорката – управлението да бъде 18 месеца, с ротация на премиерите в средата” заяви Петков. „Учуди ни, че въпреки договора, който беше написан от двете страни, в последния момент те казаха, че се оттеглят, защото нямало достатъчно време. Моят призив към колегите е да използват седемте дни, които имат по Конституция, за да изчистим различията. Неразумно е в този момент да се взриви всичко и папката с мандата да се върне празна”, допълни Петков.

Той поясни, че от ПП-ДБ няма да влязат в следващото управление без ясен ангажимент за реформите, на които държат. „Разчитам на разума на ГЕРБ-СДС“, заключи съпредседателят на ПП-ДБ.

Източник: Нова телевизия

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here