Депутати от ПП-ДБ: Споразумение още няма, преговорите – да не се възстановяват

0
5

 

ПП-ДБ не са подписали споразумението за управление с ГЕРБ, защото в него са липсвали ключови изречения, свързани с реформите в службите и съдебната система. Това каза в кулоарите на парламента депутатът от ПП-ДБ Даниел Лорер.

„ПП-ДБ не са го подписали, защото са липсвали специфични изречения, свързани с прокуратурата. Стана ясно, че някои много важни изречения са отсъствали в споразумението, което е причината то да не е подписано от нас“, каза той, предава БНР.

„Тоест, споразумение все още няма“, добави Даниел Лорер.

Според депутата от ПП-ДБ Венеция Ангова обединението не трябва да участва във възобновяване на преговорите с ГЕРБ-СДС, но уточни, че решението трябва да бъде взето колективно.
Тя добави, че не е в преговорния екип и не може да носи отговорност, но нейното мнение е „не“.

„Това, което Асен Василев каза, е политически факт – че Мария Габриел застана на страната на Борисов, а ние смятахме, че иска да движи страната напред в развитието си“, посочи тя.

Ангова смята, че „ако Габриел иска да оправим съдебната система, тя сама ще арестува Борисов, не е нужно ние да го арестуваме и не е нужно ние да се хвърляме…“.

По-рано през деня на брифинг Мария Габриел поиска извинение от ПП-ДБ за епитетите, които те използваха по неин адрес по време на изявлението им във вторник вечерта, както и за обвиненията, че е нарушила Конституцията.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here