Сачева за Василев: Учудена съм от начина, по който може един човек да лъже така – без да му мигне окото

0
27

 

ГЕРБ вече няма да приеме Асен Василев за финансов министър

Всички имена, който Мария Габриел изчете при президента Румен Радев, са били предварително договорени, заяви Деница Сачева

 

ГЕРБ вече няма да приеме Асен Василев за финансов министър. Това заяви в предаването „Лице в лице“ по bTV Деница Сачева от ГЕРБ.

„Учудена съм от начина, по който може един човек да лъже така – без да му мигне окото (визира Асен Василев – б.р.). Сега разбрах обаче какъв е истинският смисъл на този израз“, поясни тя и посочи, че Асен Василев и Мария Габриел не могат да се мерят нито като политици, нито като авторитети.

Деница Сачева уточни, че в началото преговорите са били конструктивни, като са говорили с партньорите си от ПП-ДБ по различни теми. „Още в началото казахме, че личността на Асен Василев е силно противоречива, както и че имаме изключителни резерви към него“, уточни тя.

Депутатът от ГЕРБ-СДС обаче призна, че има три островни приоритета, които са ги обединили с ПП-ДБ и това са Шенген, еврозоната и съдебната реформа. Ето защо преговарящите от ГЕРБ-СДС са решили да приемат все пак тримата спорни министри – на финансите, на МВР и на правосъдието.

„Споразумението в обем от 14 страници беше почти готово и това призна дори самият Кирил Петков. Имаше само три неща, по които спорим. Не се разбрахме на конкретни срокове по отношение на службите, по конкретен текст в Закона за съдебната власт, както и по текст свързан с отпадането на следствената тайна“, каза още тя.

Според нея от ГЕРБ-СДС не са отхвърлили нищо, което е предложено от ПП-ДБ, а само са преговаряли за това, как трябва да изглеждат съответните текстове. Тя призна също така, че не е имало проблеми със състава на Министерски съвет, освен в частта за министър на електронното управление.

„Никога не съм водила разговори за поста на социалния министър Иванка Шалапатова. Аз не преговарям за постове, на които вече съм била“, заяви още депутатът от ГЕРБ-СДС.

„Тези 11 души, които са си подали самоотводи, те са министри в момента. Те са хора, които бяха представени като експерти. Съгласно декларацията те са поели ангажимент да са министри 18 месеца и те трябва да носят своята отговорност“, подчерта Сачева.

Тя разказа още, че по време на преговорите всички са били без мобилни телефони, но си е водила записки. Според нея всички имена, който Мария Габриел изчете при президента Румен Радев са били предварително договорени.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here