Балада за управляващия опозиционер

0
9

 

„Знаете ли какво е MAFIQ? Това е нещо, в което вие не участвате. Когато се доберете до участие, то вече не се казва MAFIQ, а се нарича “евроатлантическо обединение” или пък “национално спасение”, или каквито са ви политическите напъни … Управляващи опозиционери. Либерални консерватори. Дървено желязо.“

Коментар на Венци Мицов във Фейсбук

 

Прочетох нещо от моя приятел Иван Бакалов. Той е прав – след вчерашния безпрецедентен скандал (според мен не е скандал, а адска селяния, ама да не издребняваме) започва нова предизборна кампания, в която ГЕРБ ще казват през цялото време – “АМА НИЕ БЯХМЕ ОПИЗИЦИЯ, ТО ПРАВИТЕЛСТВОТО НЕ БЕШЕ НАШЕ, А НА ДБ”.

И ще го играят по тоя начин.

Само че ГЕРБ не са първите с подобна теза. Тая теза е любима повече на кръжеца около прецаканите – ПП/ДБ, още от времето, в което те се казваха РБ, че и преди това.

Примери колкото искаш. Колко пъти съм ги гледал да протестират, докато са във властта – дори не ми се замисля как го играеха през годините. А не е като да не бяха и те. И не е като да не правеха точно обратното на това, което обещаваха – НИКОГА ГЕРБ, ГЕРБ В ЗАТВОРА…

И после – земи тая коалиция, ама ние не сме в нея, то ГЕРБ са там, а ДПС, и в частност Пеевски, сами се правят на говорители на управлението, ние нямаме общо.

Всеки от тия наглеци – и ГЕРБ, и ПП/ДБ, и ДПС драпа да има управленски квоти, но да се води опозиционер. Защото така е най-яко.

Пример – има общо правителство. Излиза полицията. Млати хора без причина (на „Шишман“). И после никой от правителствените политически субекти не иска да поеме отговорност, щото министърът не бил от тяхната квота. И всички – хем на заплата, хем в опозиция…

Давам ви елементарен пример със себе си. Пуснах едно интервю с директор на културен институт, който казва, че от половин година клетият Кръстьо и неговата трупа от МК не плащат към институтите нищо, освен заплати. Бам – министерство на културата ме банва от официалната си фейсбук страница. Пиша аз писмо – защо съм баннат. Минават 10 дни и получавам отговор – “АМИ ТО ДА, БАННАТ СТЕ, АМА НИЕ НЕ ЗНАЕМ КОЙ ТОЧНО ВИ БАННА”.

Е, как да знаете, като сте в опозиция, нищо, че управлявате.

Сега ни чака точно това. От днес нататък ще се окаже, че в последните 9 месеца не ни е управлявал никой и всички са били в опозиция. От Цонева до Настимир и от Бойко до Пеевски. НИКОЙ!!!

Ще се окаже, че до вчера се целуваха, бараха се по меките части и си разпределяха баницата, а днес изведнъж разбраха, че са лица на MAFIQTA.

Знаете ли какво е MAFIQ? Това е нещо, в което вие не участвате. Когато се доберете до участие, то вече не се казва MAFIQ, а се нарича “евроатлантическо обединение” или пък “национално спасение” или каквито са ви политическите напъни.

Проблемът е, че ние, хората, сме слабоумни. Защото тия нещастници на власт, тия лъжливи коп***нца ни мамят, както опитен ром – комарджия мами на сварка. Но ние, щото сме по-тъпи от тях, кълвем.

Ето, сега пак ще клъвнем. Ще забравим, че Кирчо, Наско, Асен, Цонева и още куп втородивизионни комсомолци нямаха никакъв проблем до вчера да ядат кифтетата заедно с MAFIQTA. А днес с ужас установиха, че са яли кифтета с лоши хора. И сега ще отрекат съществуването на кюфтето като такова.

Тоя статус е тъжен.

Той не е конструктивен.

У нас политиците са ментета, лидери няма. Големият мъжкар Бойко Борисов си сменя мнението през 11 минути. Другите са също толкова зле.

Колкото и резерви да имам към Костов, той май беше последният премиер с принципи, които отстояваше… до момента, когато, след две години премиерстване, нещо не се счупи и той не се превърна в класически български управляващ.

Управляващи в опозиция. С това разполагаме. Аз правя нещо, ама ако се ос**а, не съм виновен аз. Ето това е.

Тия същите сега ще станат и либерални консерватори, защото либералната „Да България“ кандидатства за място в консервативната европейска ЕНП.

Управляващи опозиционери. Либерални консерватори. Дървено желязо.

Друго на пазара няма. Няма и да има. Ченгетата в политиката и в медиите направиха така, че никой нормален човек дълги години няма да иска да се захване с политика.

За това се гответе. След няколко месеца ще има избори. Там резултатите ще са същите, каквито бяха миналата година. И после тия, дето сега си викат MAFIQ, пак ще играят същото пред нас.

А ние, понеже сме тъпи като стара джапанка, пак ще им вярваме. И така до откат.

И мисля, че това е краят на този дълъг текст, който я ви се чете, я – не.

Приятен ден желая. Опозиционер да си в днешно време…

…ама, ако може на заплата и бонуси…

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here