Сачева пусна запис на Асен Василев за „тази Мария Габриел“: От самото начало я саботират

0
32

 

От самото начало ПП-ДБ работи по това Мария Габриел и ротацията да бъдат саботирани. Това каза депутатът от ГЕРБ-СДС Деница Сачева по Нова ТВ. Тя е част и от преговорния екип за кабинет.

Сачева пусна запис на думи на финансовия министър в оставка Асен Василев. На него се чува как той казва: „По мое лично мнение последният ден, в който тази Мария Габриел иска да е премиер, ще е и последният ден на това правителство. Тя няма да иска да бъде свалена предсрочно”.

По думите ѝ фигурата на Василев е силно противоречива. „Той е човек, който не пази финансите на България”, допълни депутатът.

„ПП-ДБ отново прилага маркетингов трик и губи времето, живота и енергията на българските граждани в безплодни разговори за това да покажат надмощието си”, подчерта народният представител от ГЕРБ-СДС.

От партията на Бойко Борисов няма да влязат в преговори за кабинет с втория мандат, категорична беше Деница Сачева. Единственият вариант, който ГЕРБ-СДС ще подкрепи, е правителство с министър-председател Мария Габриел и без Асен Василев.

“Самият факт, че когато стигнахме съвсем близо до споразумение, непрекъснато се вкарвахме в нови условия. По принцип ние не вярваме на Асен Василев и от самото начало казахме, че той е противоречива фигура. Абсурдно е да говорим за каквото и да е било правителство, в което участва Асен Василев”, категорична бе Сачева.

“Който иска да има правителство, който мисли за България, трябва още днес да излезе, да направи публично изявление, да седне на масата за преговорите и съответно да се гласува кабинет”, обясни още тя.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here