Виктор Орбан: Западът може да изпрати войски в Украйна до два-три месеца. Брюксел е пленник на мрежата на Сорос

0
23

 

Западните страни може да изпратят военни в Украйна през следващите месеци, не изключи унгарският премиер Виктор Орбан в ефира на радио Kossuth.

„Това, което беше невъобразимо преди два или три месеца, два или три месеца по-късно се превръща в ежедневие. Спомням си, когато германците казваха, че не са готови да изпратят смъртоносни оръжия в Украйна, че предпочитат да изпратят оборудване и каски. И сега те казват, че Германия трябва да прехвърли на Украйна такива ракетни системи, които могат да бъдат използвани за удар по Москва“, заяви унгарският политик.

Според Орбан политиците в Брюксел водят своята война срещу Русия на страната на Украйна, там цари войнствена атмосфера, войнствена реторика и военна логика. В същото време Будапеща предпочита здравия разум, Унгария смята, че конфликтът не е футболен мач, в който човек трябва да избира страна.

Брюксел всъщност е пленник на мрежата на Сорос. В Брюксел има военна атмосфера, военен език, военна логика, доави Орбан, цитиран от hirado.hu.

Според Орбан, Брюксел води собствена война срещу Москва, но Унгария не воюва с Русия.

„С напредването на времето преминахме от изпращане на каски до точката, в която войници от западноевропейските страни ще бъдат разположени в Украйна.”

„Това е шокиращо за унгарските уши. Трябва да внимаваме тази военна психоза да не проникне в нас и да загубим способността си да се ориентираме правилно според унгарските национални интереси”, каза Виктор Орбан.

„Ако една от страните от Северноатлантическия алианс влезе във военни действия с Руската федерация, това ще означава началото на Третата световна война”, заяви Орбан.

Както той обясни, европейските институции дават пари на влиятелни хора на Сорос, които са в Европейската комисия и парламента, така че Брюксел все повече се превръща в техен затворник.

„Има шест или седем страни в Европа, които произвеждат повече храна, отколкото консумират“, каза той и добави, че Унгария е една от тях.

Обяснявайки проблема, министър-председателят каза, че при тази ситуация промишлеността ще купува по-евтиния украински продукт, поради което резервоарите в Унгария все още са пълни.

Орбан заяви още през пролетта на 2023 г., че европейските държави постоянно балансират на ръба на война с Русия. Той заяви, че Западът доставя все по-смъртоносни оръжия на Киев и дори може да стигне до изпращането на „мироопазващи войски“.

Идеята за изпращане на военен контингент в Украйна беше изразена от френския президент Еманюел Макрон през февруари на международна конференция в подкрепа на Киев. Тогава никой от участниците в срещата не го подкрепи.

В същото време, както пише вестник Le Monde, френските власти започват да разглеждат въпроса за изпращане на военни в Украйна през лятото на 2023 г. През февруари 2024 г. Макрон заяви в тесен кръг, че „тази година“ „ще трябва да изпрати момчетата в Одеса“.

Директорът на Службата за външно разузнаване на Русия Сергей Наришкин заяви, че Франция вече подготвя контингент, като на първия етап той ще наброява около две хиляди военнослужещи.

Според депутата от Радата Алексей Гончаренко, Париж уж обмисля възможността за изпращане на военна мисия в регионите на Украйна, граничещи с Беларус, за да освободи разположените там части на украинските въоръжени сили.

Източник: Гласове

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here