Татяна Дончева: Не е възможно да се стигне до успех в преговорите за нов кабинет

0
17

 

Имам впечатление, че това са хора, които не знаят какво искат. Те не могат да се разберат със самите себе си, пък какво остава с някой друг. Това са първите предпоставки за успех на едни преговори.

Така лидерът на „Движение 21“, част от коалиция „Левицата!“, Татяна Дончева коментира в студиото на „Денят започва с Георги Любенов“ преговорния процес между партньорите във властта за ново правителство.

Дончева е убедена в много висока степен, че не е възможно да се стигне до успех в преговорите за ново правителство:

„Всички искат властта. Разпределението на гласовете не позволяваше на никой да я има сам. ПП-ДБ имат претенции, които са напълно неадекватни на гласовете, които имат – да управляват еднолично. Употребяват инструменти, като например, искане от външните фактори да натискат потенциалния им коалиционен партньор, да го плашат с „Магнитски“, с игнориране на ГЕРБ в международен план, с репресии върху ключови фигури…“

Татяна Дончева не е убедена, че Бойко Борисов има най-голям интерес изборите на 9 юни да са 2 в 1, а не едно след друго:

„Той е един от факторите, който ще реши в крайна сметка кое му е по-добре. Аз мисля, че ПП-ДБ имат по-голям интерес от избори 2 в 1. Те ще смъкнат значително резултата, но може би разчитат, че това все пак ще ги закрепи. След това управление смятам, че „Демократична България“ ще претърпи най-сериозни щети, защото за тях партньорството с „Продължаваме Промяната“ е токсично. В ДСБ поне имаше по-разумни хора, по-смислени и по-здраво стъпили на земята, но се размиха необратимо в това, което се случи.“

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here