Кирил Добрев: Искаме да спрем затриването на БСП от група алчни бивши седесари

0
22

 

  • „Няма никаква разлика между БФС и БСП с управлението на Нинова“
  • „Преди предсрочните избори трябва да има Конгрес на БСП“

 

Искаме да спрем затриването на БСП от група алчни бивши седесари. Това каза пред БНР Кирил Добрев.

Според Добрев Калоян Методиев, съветник на Корнелия Нинова, е „главата и шията на това ръководство на БСП и благодарение на неговите усилия партията от втора политическа сила се превръща в пета“:

„Затова беше срещата в събота в НДК – да спрем затриването на 130-годишната партия от група алчни бивши седесари. Методиев беше в СДС, Нинова беше … Смисълът на тази среща беше да се създаде силна левица“.

Той подчерта, че политически движения в БСП винаги е имало и обясни, че те са част от плурализма и уставните норми в партията:

„Аз участвах на срещата в НДК като трето поколение социалист и човек, който през 1997 г. – заедно с част от тези хора в залата – съм бранил сградата на „Позитано“ 20, докато сегашното ръководство на БСП беше тогава в СДС“.

По думите му преди предсрочните избори трябва да има Конгрес на БСП, който да вземе решение за единство в партията:

„Конгресът трябва да вземе решение, с което да изпрати БСП с нова платформа, нова програма и нови хора на следващите избори. … Нинова иска Конгрес в края на годината, но тогава той ще е ненужен, защото пак ще сме на 5-о място“.

Няма никаква разлика между БФС и БСП с управлението на Нинова – всичко става тихо, тайно и се превзема една партия, коментира той.

Кирил Добрев заяви, че категорично се чувства член на БСП, защото след изключването му от партията, съдът го е възстановил като пълноправен член на социалистическата партия:

„Присъствам в актуалното състояние на БСП, което е представено пред съда. С това актуално състояние БСП се регистрира за участие във всички избори и моето име присъства там. Следователно съм член на БСП“.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here