Поредица от бомбени заплахи в Москва, евакуират посетителите на търговски центрове

0
20

 

Около 10 търговски центъра в Москва са евакуирани заради бомбени заплахи, съобщи говорителят на градската служба за извънредни ситуацио, цитиран от руските медии.

„Бомбени заплахи са получени в около 10 търговски центъра днес. Посетителите бяха евакуирани от повечето от тях. Сградите се проверяват“, коментира той, като добави, че няколко мола вече са проверени и са възобновили нормалната си работа.

По-рано днес руският портал „Маш“ съобщи, че поради предполагаема заплаха от заложени бомби днес 700 души са били евакуирани от болница „Пирогов“ в Москва, където се лекуват ранените от петъчния терористичен акт в концертната зала „Крокус Сити Хол“, предава bTV.

Според непотвърдена информация, публикувана на портала, в „Пирогов“ е изпратено писмо за самоделни фосфорни взривни устройства с таймер.

От ноември 2019 г. Москва се сблъсква с поредица от фалшиви бомбени заплахи срещу училища, съдилища, търговски центрове, магазини и висши учебни заведения, отправени от неидентифицирани лица по електронна поща.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here