Борисов гневен на ПП-ДБ: Свърши! Те бяха инат – или всичко, или нищо

0
28

 

„Чувахме какви ли не обиди, правиха кръгли маси, за да се изплаша. Не се плаша така лесно“

„Обаждат се хора, министри от други държави, да ме натискат от името на Кирил Петков за вътрешния министър“

 

Много исках да има правителство. Свърши! ПП-ДБ бяха инат – или всичко, или нищо!

Това заяви видимо гневен лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на НС и допълни, че иска да разясни няколко спекулации.

Искам да разясня спекулациите като ретроспекция. От първи ден съм казал тактиката на ПП-ДБ да имат външен министър и червените линии и то на един официален разговор в тяхното ръководство, разкри Борисов преди извънредното заседание на депутатите в НС.

„Много искахме да има правителство, те идват на преговори 6 души, които са Ники, Асен и Кирил, после идват други 6-8-10-12 души и аз трябва да седя и да изслушам исканията на всеки един – един иска кабинета, друг регулаторите, трети прокуратурата, и става едно надговаряне. Затова избрахме преговорен екип, който близо 20 дни преговаря по всички точки“, каза още Борисов, цитиран от „Епицентър“.

Той припомни, че към ГЕРБ се изсипаха редица обиди: „Чувахме какви ли не обиди, правиха кръгли маси, за да се изплаша. Не се плаша така лесно. Това, че слагам винаги държавата пред партията, го направих и сега. Аз се срещнах с лидерите на ПП-ДБ. В нашата партия категорично никой не желаеше да разговаря с тях, защото през всичките преговори са се наслушали на обиди. Росен Желязков бе обвинен по делото „Костинброд“, а сега го предлагате за премиер“, изтъкна Борисов.

„В четвъртък на г-н Атанасов му казах, че правя всичко това да се случи. Получих СМС на г-н Василев, благодаря, че се отзова когато се обадих. Извадих листа и се надявам доблестно да го покажат. Собственоръчно подчертах, че Асен Василев остава и е най-важния човек в кабинета като компромис за Мария Габриел“, разкри още лидерът на ГЕРБ.

Той изтъкна, че цялата парламентарна група на ГЕРБ е отишла в кабинета му, за да му се извини.

„Собственоръчно зачертах Гаджев и написах Тагарев, както ми препоръча Иван Костов. Задрасках Жечо Станков и написах Румен Радев, както искат, издаде още Борисов.

Собственоръчно, този министър който ги изобличаваше в стотици милиони поръчки, за да не дразни, казах да е заместника му – този на електронното управление. Аз задрасках голямата част от това, за което се бори преговорния екип, защото това е лидерството“, смята той.

„Казах на Асен Василев, че искам отговорът да е кратък колкото срещата ни – с „да“ и „не“. Да ми върне листа и да се разправям с моите както мога.

Вечерта след катастрофата го чух и той каза, че за вътрешно министерство и електронното управление искат да са други хора. Припомних му, че искам кратък отговор. На ген. Атанасов казах същото, той предложи г-жа Дундакова да стане министър на МВР. Много ясно се изразих днес на срещата с Асен Василев. И ви напомням, нека Калин да сме го избрали заедно с Петков, ПП-ДБ имат трима зам.-министри, главен секретар – 4 възлови фигури в МВР.

Winbet – най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Няма да допусна да се разграждат системите от службите за сигурност и правосъдието, без да бъде дълбоко обмислено“, заключи Борисов.

В неделя за последен път пратих Мария Габриел да каже на Денков, но той каза да сложим в МВР Румяна Бъчварова. В този промеждутък започва тилифон, тилифон, тилифон…ще ви кажа друг път откъде идва това тилифон. Обаждат се хора, министри от други държави, да ме натискат от името на Кирил Петков за вътрешния министър, издаде още председателят на ПГ на ГЕРБ.

„Сега колегите от ПП-ДБ имат своя шанс, имат огромни възможности, видях червените рози, които дадоха на г-жа Нинова. Знам за личните им отношения с ДПС. Знам и как с „Възраждане“ играха срещу нас във Варна. Не ви ли се струва нахално да дойдат и да кажат, че се връщат, всички министри са техни и да им дадем регулаторите и службите, за да управляват“, обясни още лидерът на ГЕРБ.

„Изброих всички лостове, които използвах, всички компромиси. Мария два пъти подред отиде при Денков да му каже, че чупят нещата и с втория мандат нищо няма да се случи.

До последния момент ППДБ бяха нахални, искаха да узурпират цялата власт, взеха си енергетика, отбрана и електронно управление пак за тях, отсече той.

Свърши. Те бяха инат – или всичко, или нищо, разкри още Бойко Борисов.

До споразумението даже не сме стигнали, искаме да работи съдебната реформа и регулаторите, Мария беше подписала споразумението дори, каза в заключение Борисов.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here