Пеевски: Отиваме на избори, другото е някакъв фарс и мъка

0
14

 

ПП-ДБ изчерпаха всички възможности да не се отиде на избори, просто не трябваше да прекаляват с исканията си, които са несъразмерни в тяхната тежест и нямаше да отидем на избори. Борисов изключи втория мандат, аз – третия, заяви съпредседателят на ДПС

 

„Ясно е, че отиваме на избори. Всичко друго, което се случва, е някакъв фарс и мъка, така че нека да отидем на избори“.

Това заяви съпредседателят на ДПС Делян на влизане в пленарната зала, където депутатите ще обсъждат проекторешението, внесено от Теменужка Петкова от ГЕРБ-СДС,  че първият мандат е претърпял неуспех.

Пеевски заяви категорично, че Борисов изключи втория мандат, а той – третия. Така на практика отиваме на предсрочни избори.

Запитан дали има близост с ПП, както намекна Борисов, Пеевски отговори: Точно Борисов да обяснява това, е меко казано смешно. Близост имаме и с него, и с тях. Девет месеца работихме заедно всеки ден. Такива закачки… той е бил свидетел, и аз съм бил свидетел на всичко. Само да подчертая – интимно близки не сме, подчерта Пеевски.

По думите му, единственото, което са обсъждали с ДПС по време на разговорите между ГЕРБ и ПП-ДБ, е споразумението относно частта, в която се изисква конституционно мнозинство за тези органи.

„Ние направихме всичко, което можахме, за да няма избори. По никакъв начин не се намесвахме, за да се разберат. Те не се разбраха“, допълни той.

„Според мен ПП-ДБ изчерпаха всички възможности да не се отиде на избори, просто не трябваше да прекаляват с исканията си, които са несъразмерни в тяхната тежест и нямаше да отидем на избори. Ние ясно бяхме казали, че ако се разберат, ние ще подкрепяме“, допълни Пеевски.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here