Пеевски: Евроатлантическите ценности нямат алтернатива

0
19

 

Евроатлантическите ценности нямат алтернатива, заявява Делян Пеевски, председател на ДПС, в позиция, изпратена до медиите.

„Днес се навършват 20 години от присъединяването на България към НАТО. 20 години, в които България се утвърди като високоценен, надежден и сигурен партньор на международната сцена.“

Пеевски подчертава, че приносът на Движението за права и свободи за постигането на стратегическата цел за България е огромен.

„ДПС от самото начало отстоява евроатлантическите ценности, повярва, че пътят за развитие на страната ни минава през НАТО и ЕС и наложи този цивилизационен избор. Като основни защитници на правата и свободите и на мира, ние сме твърдо убедени, че атлантическите ценности нямат алтернатива. Те се превърнаха в основен стълб в международните геополитически отношения. Във времена на война и тежки предизвикателства е необходимо всяка една от страните членки на Алианса да работи за единство и солидарност, в името на колективната сигурност и опазването на живота и здравето на хората“, се казва още в позицията.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here