Сачева: Внушенията, че Димитър Главчев е кандидат на ГЕРБ са абсолютно нерелевантни

0
16

 

Преди това в „Панорама“ Лена Бориславова заядливо коментира изборът на Главчев за служебен премиер: „Пак ще кажат, че съм откраднала нещо, но и аз искам да поздравя г-жа Сачева, защото току-що те загубиха ролята на удобната опозиция в управление и ще трябва да станат отговорни управляващи“, удобно забравяйки, че този избор е следствие на конституционните промени, предложени от ПП-ДБ

 

„Внушенията, че Димитър Главчев е кандидат на ГЕРБ са абсолютно нерелевантни, защото в момента, в който той беше избран за председател на Сметната палата, той няма политически ангажименти.“ Така Деница Сачева, заместник-председател на ПГ на ГЕРБ, коментира в студиото на „Панорама“ избора на Димитър Главчев за служебен премиер.

„В случая аз не мога да разбера отново тези двойни стандарти – как така г-н Гюров щеше да бъде независим, безпристрастен, морален, честен и т.н., а г-н Главчев няма да е. Нека да не бързаме с упреците. Нека да не раздаваме непрекъснато обвинения, защото мисля, че това са твърде прибързани думи и нека да видим кои ще бъдат наистина министрите, които ще предложи г-н Главчев“, добави тя.

„Ние влязохме в тези преговори, за да направим споразумение. Състезанието за това чия е вината за провала им не беше започнато от нас и няма да бъде продължено от нас“, заяви преди това Сачева.

„Приетата Конституция създава проблеми, които дори и днес (в петък) трябваше да бъдат решавани със спешни законодателни решения, които вероятно ще отворят други проблеми в бъдеще. Това е още едно доказателство за това, че с промените не трябва да се бърза, че промените не бива да бъдат правени на инат и промените не трябва да бъдат по този начин „опаковани“, подчерта Сачева.

На въпроса на водещия Бойко Василев „Но това да се избира от 10 души премиер, Кирил Петков каза, че е Ваша идея, на ГЕРБ, те са искали друго?“, Сачева отговори: „Категорично смятам, че не могат да бъдат намерени доказателства за това, че който и да е представител на ГЕРБ е дал подобно предложение“.

Сачева подчерта, че единственият човек, който е защитил тази идея, е Христо Иванов. Според нея не трябва да бъдат правени поредните спешни промени, които ще доведат до „поредните драматични проблеми“.

„Ние настояваме за толерантна кампания, защото дори и в този момент ние смятаме, че трябва да бъде проявен разум и далновидност, защото войната е страхливо бягство от проблемите на мира. Ако ние отново ще хвърлим страната в поредните скандали и поредните военни действия помежду си и след това ще търсим съгласие, само ще загубим времето на хората,“ обясни Сачева.

Тя се обърна към Кирил Петков и го помоли да направи бърз преглед в деловодната книга в НС, за да види, че той самият има десетки решения, подписани заедно с Пеевски и Борисов.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here