Путин нареди да се променят подходите към миграционната политика в Русия

0
24

 

Руският президент обеща, че Руската федерация ще стигне до поръчителите на терористичната атака в „Крокус сити хол“

 

Руският президент Владимир Путин даде указания за промяна на подхода към миграционната политика в Русия.

„Трябва дълбоко, радикално да актуализираме подходите към миграционната политика“, инструктира руският лидер, говорейки на колегията на Министерството на вътрешните работи. Путин поиска от Министерството на вътрешните работи, другите правоприлагащи органи и разузнавателните служби, съвместно с кабинета на министрите и администрацията на президента, да работят всеобхватно и задълбочено по тези въпроси. Президентът добави, че е необходимо да се представи списък с приоритетни решения.

Държавният глава се възмути, че „когато започнеш да разбираш обстоятелствата по конкретен случай, конкретно престъпление, се оказва, че човекът е попаднал в Русия без особени проблеми, преминал е всички формалности, издал е трудов патент, често като има цял пакет престъпления зад гърба си, а понякога и злонамерени.“ „След това той кандидатства за гражданство, без дори да знае елементарен руски“, отбеляза президентът. 

Разследването на терористичната атака в „Крокус сити хол“ 

Путин обеща, че Руската федерация ще стигне до поръчителите на терористичната атака в „Крокус сити хол“.

„Сега вие, заедно с колеги от други отдели, участвате в разследването на кървавия терористичен акт на 22 март. За нас е важно да идентифицираме не само преките извършители, но и всички звена по веригата, крайния престъпник. облагодетелствани от това престъпление“, обърна се държавният глава към участниците в разширеното заседание на колегията на МВР.

„Най-важното е да не подкрепяме националната омраза, ксенофобията и ислямофобията след случилото се. Основната цел на терористите беше да разцепят Русия отвътре, като посеят паника, раздори и раздори. Служителите на МВР трябва да подобрят сигурността на всички многолюдни места. Готовността за извънредни ситуации трябва непрекъснато да се повишава“, подчерта руският президент.

Путин инструктира последователно да се продължи борбата с корупцията в Руската федерация. Според него „това в пълна степен важи и за осигуряването на вътрешната сигурност в самата система на МВР“.

„Най-важната задача остава принципната, последователна борба с корупцията, която трови обществото, разбива законосъобразния бизнес, краде парите, необходими за отбраната на страната, за нейното движение напред в икономиката и в социалната сфера“, каза още той.

BIG5, по информации на ТАСС

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here