Тръмп нарече нелегалните мигранти в САЩ животни

0
19

 

Това се случи докато говореше за Лейкън Райли, американка, за която се твърди, че е изнасилена от венецуелец

Доналд Тръмп нарече животни имигрантите, които пребивават в Съединените щати незаконно. В реч в Мичиган той прибягна до реториката, която използва неведнъж по време на предизборната си кампания, предаде NOVA.

Кандидатът за президент републиканец, заобиколен от няколко служители на правоохранителните органи, изброи няколко криминални случая, свързани със заподозрени лица, които са в страната нелегално, и предупреди, че насилието и хаосът ще обхванат Америка, ако не спечели изборите на 5 ноември.

Той направи изявлението докато говореше за Лейкън Райли – 22-годишна жена от Джорджия, за която се твърди, че е убита от венецуелски имигрант. „Демократите казват: „Моля ви, не ги наричайте животни, те са хора“. Аз казах: „Не, те не са хора, те не са хора, те са животни“, каза Тръмп, който беше президент в периода 2017-2021 г.
По време на предизборните си речи често твърди, че имигрантите, пресичащи незаконно границата с Мексико, са избягали от затвори в родните си страни и подхранват свързаната с насилие престъпност в Съединените щати.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here