Заупокойна молитва на управленската наглост

0
24

 

АМА ТОЯ НЕ Е ОТ НАШИТЕ, АМА ГДЕ БЯХТЕ ВИЙ, КОГАТО НИ УПРАВЛЯВАХА ДРУГИТЕ…

Това не е текст.

Това е заупокойна молитва на управленската наглост.

Има едно нещо, което е по-сигурно и от смъртта. Това е управленската наглост.

Тя, сама по себе си е резултат от няколко неща, от които едното е некадърност, другото е липса на програма и експерти а третото- желанието да изгоним старите и да наместим пред баницата свои хора.

Това е нещо, което се случва с всяко правителство у нас. С всяко!!!

Без значение дали е правителство, близко на Русия или такова, близко на Козяк. Без значение дали е близко на ПИК или на Капитал.

Всяко едно правителство идва след дрънкане на бунтовни тъпотии, като „вкарваме ги в затвора“, „край на корупцията“, „променяме моделът завинаги“.

И после, като дойдат и на втория месец се види, че са некадърни не да управляват страната, а да дадат къшей хляб на дружелюбен мопс (извинявайте, господин генерал А.) те започват да говорят:

„А, ТАКА ЛИ? А ВИЕ ГЕРБ/БСП/ДПЕ/ПП/ДБ/ДПС/БАБА МИ ЛИ ИСКАТЕ ДА СЕ ВЪРНЕ?“

Или:

„АААА, ЗНАЧИ СЕГА СА ВИ НИСКИ ЗАПЛАТИТЕ? А ГДЕ БЯХТЕ ВИЙ, КОГАТО ……..(попълнете липсващите предишни)….ВИ ДАВАХА НИСКИ ЗАПЛАТИ????“

Има и още един алгоритъм. Той вече е пълно чао.

Например – Бойко Борисов е наясно, че вероятно Главчев ще стане служебен премиер. И вика – „ТОЯ НЕ Е ОТ НАШИТЕ, 10 ГОДИНИ НЕ СЪМ ГО ВИЖДАЛ!!!“.

А днеска Денков вика – ама те половината министри ГЕРБ ни ги даде (нищо, че никои от тия министри бяха лидери даже на партии от сегашния състав на ДБ).

Дала ти ги е, Денков, баба ми тия министри. Назначили сте си хората от партийните долапи, а после, като трябва да се оправдаете с някой, и вие като Бойко викате – „АААА, АЗ ТОЯ НА СЪМ ГО ВИЖДАЛ НИКОГА“.

На това му викат перпетуум мобиле.

Всяко бездарие се маскира като активно мероприятие на скрития враг.

Единия назначава свои приятели за шефчета на НАП, на митници, на култура.

Другия идва и вика – „КРАЙ НА ПОРОЧНАТА ПРАКТИКА“. И си назначава за шефчета свои дружки. Щото били професионалисти, особено ако носят фамилии като ЛОРЕР :)))

Истината е, че в момента ядем, както казваше Аплоинер, „горещите ла**а на мисълта“ на няколко идиота, които решиха да променят конституцията, за да прецакат Радев. Обаче така я промениха, че сега вместо служебен кабинет ще имаме кабинет на…ГЕРБ (макар, че Бойко, както се разбрахме, не познава Главчев, никога не го е виждал и изобщо, майка плаче, грамофон свири).

Само аз ли имам усещането, че тия хора са или наглеци…Или слабоумни?

Денков вика – „Ами то Божи (бившия дигитален министър, познат в нета като АБЕ БОЖИ БЕ) ни го даде тоя министър на дигиталките, ама защо така станА, не знам, той се оказА от MAFIQTA.

Ми оказал се е от MAFIQTA, щото MAFIQ, гусин академик, е нещо, в което не участвате. Когато участвате, то вече не се казва MAFIQ.

Давам пример – когато Деси Атанасова е шефка на парламентарната група на ГЕРБ, е MAFIQ. Когато я предложите за конституционен съдия, не е MAFIQ,

И последно – да оставим Киро Харварда – този експерт от Али Експрес – да се хвали с увеличената плодовитост на българите през последните месеци на небивал разцвет.

И да видим какво говорите сега.

Сега говорите неща, които наистина ме грабват и ме удрят ПРАВУ Ф ИМОЦИИТИ.

Викате – ГЕРБ са лоши, но след изборите пак трябва да сме с тях.

Викате – Пеевски е лош, а Пеевски вика, че работел най-лесно с вас.

На това му викам аз гьонсуратлък.

И сега на раздяла, че заминавам да свиря с едни готини млади хора…

Всичко, което правите е менте. Всичко! От-до!

Но това аз си го знам отдавна и не ме изненадва.

Изненадам съм, че има хора, които все още ви вярват. И все още не са си дали сметка, че вие имате за цел не да управлявате, а да овладявате.

При това всички. Това ви е идеята. Да можете да сложите свои хора навсякъде и после да държите здраво юздите.

Така, както ГЕРБ успяха по време на първия си мандат да направят – всичко се хваща за носа и няма пробив.

Магазинче за тиквени семки не можеш да отвориш, ако не си в правилния коловоз.

Може би това, че никой от вас вече не може да спечели мнозинство всъщност е добрата новина за демокрацията ни. Щото, ако вземете такова, ще стане същото, кото гледахме вече…

PS: А бе, какво става, има ли яснота кой застреля Нотариуса? Нещо тая сюжетна линия ми бяга, а подозирам, че някой клошар ще се окаже накрая…Или някой като оня бездомник със заплашителните мейли…

Венци Мицов, фейсбук

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here