Калин Стоянов: Кирил Петков дойде в кабинета ми и поиска конкретен зам.-министър да отговаря за изборите

0
23

 

Съпредседателят на „Промяната“ Кирил Петков е поискал от вътрешния министър Калин Стоянов конкретен негов заместник да отговаря за организацията на изборите – това разкри самият Стоянов пред журналисти в парламента.

„По отношение на г-н Кирил Петков реално едното негово искане, което беше в моя кабинет в министерството, беше точно това – за ръководител на оперативния щаб за изборите да сложим зам.-министър Кирил Ценкин. Тогава аз му казах, че това много трудно може да се случи, дори невъзможно, тъй като винаги назад във времето, а и за напред, ще бъде главният секретар. Няма как лице, което е част от политическия кабинет, какъвто е заместник-министърът, да бъде ръководител на оперативния щаб на изборите“, каза Стоянов.

Той бе извикан на изслушване в парламента за дейността на убития лобист в съдебната система Мартин Божанов – Нотариуса.

На въпрос кой е идвал в кабинета му, за да иска назначения, той отговори: „В моя кабинет е идвал Кирил Петков със сигурност и то не веднъж. Асен Василев не е идвал, единствено сме разговаряли с него“. Отрече Борисов някога да е влизал в кабинета му.

Стоянов твърдо заяви, че лично Кирил Петков го е поканил да стане министър в кабинета и то като експерт. Министърът все още не е познавал Мария Габриел.

Той не разкри подробности нито за оставката на главния секретар на МВР Живко Коцев, нито за Нотариуса или вчерашните арести в агенция „Митници“.

„Този човек никога не съм го виждал, никога не съм се запознавал с него, никога не съм разговарял с него по телефон, приложения, с пощенски гълъби, както и да е било. Ще напомня едно единствено нещо – единствената структура, която успя да събере материали и данни за този човек, които послужиха за да се образува досъдебно производство, това е ГДБОП и то под мое ръководство. Дали е бил, или не, сътрудник едно лице, независимо дали е Мартин Божанов, или когото и да е било друг, това представлява държавна тайна. И още по-важното – това може да се изисква като информация от прокуратурата и съда. Най-важното – дали едно лице е сътрудник, или не, това по никакъв начин не му дава протекция по отношение на него да не бъде извършено наказателно преследване“, каза Стоянов.

Източник: Гласове

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here