Шойгу: Надяваме се, че зад атаката в „Крокус“ не стоят френските спецслужби

0
28

 

Русия се надява, че френските спецслужби не стоят зад терористичната атака в „Крокус сити хол“, каза руският министър на отбраната Сергей Шойгу по време на телефонен разговор с френския си колега Себастиан Льокорню. Това съобщиха от руското министерство на отбраната, предаде ТАСС.

Москва посочи, че телефонният разговор се е състоял по искане на Париж. Говорител на френското Министерство на отбраната каза, че той е бил първият по рода си между двамата министри от октомври 2022 г. – осем месеца след като Кремъл нареди на войските си да нахлуят в Украйна, посочва БТА.

„Киевският режим не прави нищо без одобрението на западните куратори“, каза руският министър на отбраната. Шойгу добави, че Русия се надява, че в случая зад терористичната атака не стоят френските спецслужби. По време на разговора с ръководителя на френското министерство на въоръжените сили Себастиан Льокорню Шойгу заяви, че Русия разполага с информация за украинската следа в организирането на терористичната атака в „Крокус сити хол“. По време на разговора френският министър на отбраната изрази съболезнования за терористичната атака.

Руското военно министерство допълва, че Шойгу е посочил пред колегата си, че всяко практическо изпълнение на изявлението на френския президент Еманюел Макрон за изпращане на войски в Украйна ще „създаде проблеми за Франция“. След тези думи на Макрон френски официални представители уточниха, че в тях се е имало предвид използване на военнослужещи за обучение и други операции далеч от фронтовата линия.

По време на телефонния разговор Сергей Шойгу и Себастиан Льокорню отбелязаха готовността си за диалог относно ситуацията в Украйна.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here